Joyce Tarmond probeert door te breken (foto Ruud de Jong)
Joyce Tarmond probeert door te breken (foto Ruud de Jong) Foto:

Verrassende zege van handbalsters

De dames van Drechtsteden hebben zondag in eigen hal voor een daverende verrassing gezorgd. De nummer 2 in de competitie, Feyenoord 2, werd met 17-16 verslagen.
Met de wetenschap dat uit werd verloren, de tegenstander inmiddels tweede staat en Drechtsteden laatste, kon er worden gestart zonder hoge verwachtingen. Daartegenover stond dat de ploeg zonder enige last vrijuit kon spelen. Met die wetenschap stuurde coach Raymond van der Staay zijn dames het veld in. De tegenstander werd vanaf het begin fel op de huid gezeten. Goed uitstappende hoekspelers en het geven van goede rugdekking op de cirkel lieten een team zien dat veel te laag op de ranglijst staat. Aanvallend werden o.a. Joyce Tarmond, Laura Gorter, Brigitta Stout en Iona Irofty regelmatig doeltreffend in stelling gebracht. Het resulteerde in een mooie 9-7 voorsprong bij rust. In de tweede helft ontspon zich een fraai handbalgevecht met twee teams die voor de winst gingen. Keepster Dunja Berkhout kon zich onderscheiden door in de laatste tien minuten twee strafworpen te stoppen. Silvia Bruggeman bracht vlak voor tijd de stand op 17-15. Feyenoord wist nog één keer het doel te treffen, maar Drechtsteden kon de overwinning verdiend over de eindstreep trekken (17-16). Van der Staay was na afloop dan ook zeer tevreden over zijn ploeg. "Ik ben trots op het team, hard werken en een goede samenwerking. Hopelijk kunnen we dit positieve spel doortrekken."
Door de overwinning heeft Drechtsteden de laatste plaats verlaten en staat de ploeg nu met 4 punten op plek 8.