Leden van de ChristenUnie brachten traktaties naar Het Anker
Leden van de ChristenUnie brachten traktaties naar Het Anker Foto:

ChristenUnie verrast vrijwilligers van Het Anker

De ChristenUnie heeft op Valentijnsdag de vrijwilligers van Het Anker van Bolnes in het zonnetje gezet. De partij vindt het belangrijk dat mensen zich thuis voelen in de wijk, voorzieningen dichtbij huis kunnen blijven en mensen naar elkaar in de wijk omkijken: “Vrijwilligers zijn daarin noodzakelijk. Zonder hen kunnen veel voorzieningen in de wijk niet doorgaan.”
Elke doordeweekse dag kunnen wijkbewoners uit Bolnes terecht bij Kringloopwinkel Het Anker van Bolnes. Niet alleen om te shoppen, maar ook voor een praatje met de vrijwilligers in de winkel. “Niet voor niets staan er twee barkrukken aan de toonbank: bezoekers kunnen even gaan zitten voor een praatje. Dat duurt soms wel drie kwartier” vertelt vrijwilliger Johanna. “Door de coronacrisis zijn veel mensen eenzaam, dat doet wat met je, en dan komen ze hier om even hun hart te luchten. Een luisterend oor zijn betekent al heel veel voor onze bezoekers.”

Wijkdiner
Het Anker, voortgekomen uit een samenwerking binnen de Hervormde gemeente van Ridderkerk, is gestart in september 2021 door Peter en Mariette Huijser. Zij willen op die manier een positieve bijdrage te leveren aan de leefbaarheid in de wijk. De kringloop is inmiddels elke dag open en opgenomen in het WVC Bolnes. De samenwerking met Facet is daarin goed. Het Anker organiseert elke donderdagavond een wijkdiner. Door de coronamaatregelen heeft dit even stil gelegen, maar gelukkig is dit weer opgestart. Vijfentwintig tot dertig wijkbewoners komen hier inmiddels op af. Het koken wordt natuurlijk ook verzorgd door vrijwilligers. Met een beperkte keukenuitrusting wordt er een heerlijke maaltijd geserveerd. "Onze gasten genieten van het samenzijn” vrijwilliger Fien "en natuurlijk het eten”.