Sportief vuurwerk op de vloer van Quooker
Sportief vuurwerk op de vloer van Quooker Foto:

Quooker Spinningmarathon 2022 voor ParkinsonNL

Op het hoofdkantoor van Quooker in Ridderkerk werd op zaterdag 19 februari een heuse Spinningmarathon gehouden met een enthousiaste groep van 37 medewerkers. Het doel was om, binnen een tijdsbestek van vier uur, zo veel mogelijk geld op te halen voor ParkinsonNL.
Quooker draagt deze stichting een warm hart toe, omdat bij één van de directeuren, Niels Peteri, de diagnose Parkinson is gesteld. De actie is opgezet om ParkinsonNL een mooi geldbedrag te kunnen schenken, zodat er meer onderzoek gedaan kan worden om (toekomstige) patiënten te helpen.
Niels Peteri: "Ik hoop dat er ooit een oplossing voor gaat komen. En dat zal toch moeten komen uit middelen zoals die vandaag hier door jullie worden ingezameld. Heel erg bedankt daarvoor en we gaan keihard fietsen vandaag, succes!”
Het startsignaal werd gegeven om 10.00 uur en er is tot 14.00 uur keihard gefietst om het gewenste doel van €15.000 te behalen. Onder de deelnemers waren er, naast Niels Peteri zelf, ook internationale collega's via een livestream van de partij. Vier uur lang hebben de deelnemers, zo nu en dan zelfs door vuurwerk aangemoedigd, aan één stuk door op de trappers gestaan. Een aantal ervaren, sportieve collega's heeft plaatsgenomen op het podium om de groep fietsers over de nodige ‘bergen en heuvels' naar de eindstreep te begeleiden.
De sfeer en de motivatie zaten er vanaf het begin al goed in. Onder luid gejuich van alle toeschouwers en de opzwepende muziek heeft Quooker een mooi geldbedrag bij elkaar gefietst. Het uiteindelijke doel van €15.000 is ruim behaald! De directie van Quooker heeft besloten om het bedrag naar boven af te ronden en te verdubbelen, waardoor er een totaalbedrag van €40.000 is opgehaald voor ParkinsonNL!