Patrick den Hertog geeft zijn spelers aanwijzingen
Patrick den Hertog geeft zijn spelers aanwijzingen Foto:

Meervogels te sterk voor KCR

Afgelopen zaterdag kwam koploper Meervogels op bezoek in sporthal de Wissel. De ploeg uit Zoetermeer maakte haar reputatie als titelkandidaat helaas voor KCR meer dan waar en bleek een maatje te groot voor het team van Patrick den Hertog. De thuisploeg moest dan genoegen nemen met een 24-32 nederlaag.
Na de bijna traditionele openingstreffer van Mark van der Schelling kwam KCR gedurende het eerste kwartier van de wedstrijd bijzonder moeizaam tot scoren. Aangezien de gasten de korf vrij gemakkelijk wisten te vinden was het verschil na een kwartier al opgelopen tot zes treffers: 4-10. Pas in het tweede deel van de eerste helft kwam KCR in de wedstrijd en kon het meegaan in de scores van Meervogels. Nooit echter kwamen de Ridderkerkers echt dichtbij. De koploper ging dan ook de rust in met een comfortabele voorsprong: 12-16.
Na de rust bleek KCR niet in staat om het verschil te verkleinen. Al snel kwam Meervogels weer op een marge van zes treffers waarna in het vervolg van de wedstrijd deze voorsprong nooit meer in gevaar kwam. Opvallend hierbij was het gegeven dat dames van KCR 13 van de 24 treffers voor hun rekening namen. Bij de heren kwamen de puntspelers nauwelijks in het stuk voor. “En dat was de verdienste van Meervogels” aldus aanvoerder Remon de Vos na afloop van het duel.