INGEZONDEN

Zienswijze voor de vorm
Het bestemmingsplan Pruimendijk 19-21, is een voorbeeld van dat het politiek anders moet. De zienswijzen van bewoners zijn volledig aan de kant geschoven worden. Hier is gevraagd om borging van een gepaste funderingstechniek. Dit vanuit ervaringen met recente heiwerkzaamheden in de nabije omgeving. Borging van de rooilijn ca. 4 meter uit de weg (nu mag direct langs de weg gebouwd worden) om zo een stukje historisch dijklint door te trekken maar ook omdat deze huizen op dijk-niveau met 3 bouwlagen wel heel massief worden . Gezegd wordt dat nadrukkelijk rekening is gehouden met de (bebouwings)kwaliteit van de Pruimendijk en het karakteristieke dijklint. Nagenoeg alle huidige woningen staan een aantal meter uit de weg. De raad mag het bestemmingsplan goedkeuren. Aanpassen kan niet, is al gezegd, want dan moet de procedure opnieuw. De projectontwikkelaar blijkt er, na overleg, niet voor open te staan. Hem is immers al alle ruimte gegeven.
Kortom: beste inwoner, doe mee aan de informatiebijeenkomsten, dien een zienswijze in … Dit gemeentebestuur doet er niets mee, maar zegt wel wel dat u betrokken werd bij de planvorming! De zienswijzen hadden probleemloos overgenomen kunnen worden, als men had gewild.
Heeft u nog meer voorbeelden nodig of vindt U ook dat het, na de verkiezingen, “anders moet” ?

Petra van Nes-de Man,
BURGER OP 1

Geen antwoord
Gelezen in de Combinatie van 10-02-2022 over het afval van de GFT containers, het stukje "laat niet de schillen en dozen” van Cor Roffel.
Ik heb zelf een email gestuurd naar wethouder Japenga over het verplaatsen van de GFT container op 2 december 2021. Hij zou de mail door sturen naar de BAR Afvalbeheer, maar ik heb niets meer vernomen Zelf heb ik dezelfde mail naar Bar Beheer gestuurd op 6 januari 2022, ook geen reactie gekregen. Weer een mail gestuurd naar de heer Japenga en bericht terug gekregen dat hij er weer achter aan gaat. Nu (21 februari) nog steeds geen bericht van Bar Afvalbeheer. We wachten maar geduldig af of er ooit een bericht komt.

Leo Plaisier (uit Bolnes)