Rijsoord moest de punten delen met Spijkenisse
Rijsoord moest de punten delen met Spijkenisse Foto:

Spijkenisse slaat Rijsoordse aanval af

Rijsoord heeft de laatste plaats op de ranglijst niet kunnen overdragen aan Spijkenisse. Het onderlinge duel eindigde afgelopen zaterdag in 3-3.
Op het slechte veld van Spijkenisse kwam Rijsoord goed voor de dag. Na een vroeg tegendoelpunt wisten de Kraaien de thuisploeg goed onder druk te krijgen. Een eigen doelpunt uit een hoekschop bracht Rijsoord op gelijke hoogte. Spijkenisse had daarna duidelijk een mindere fase en Rijsoord profiteerde optimaal. Een minuut voor de rust kwam Rijsoord op voorsprong door een doelpunt van Danilo Alkema; 1-2. Uit een prima voorzet van Nick Ruigrok hield hij de bal goed vast om vervolgens oud-Rijsoord doelman Ragip Özrak kansloos te laten. En het feest was nog niet over, want in blessuretijd kapte Maily Lopez bij een hoekschop zijn tegenstander prima uit en liet de doelman wederom kansloos; 1-3.

Druk op doel
Zoals verwacht kwam Spijkenisse getergd uit de kleedkamer. Al na vier minuten gaf invaller Mika Weerts zijn visitekaartje af, maar in het strafschopgebied schoot hij de bal hoog over. Spijkenisse zette Rijsoord meer en meer onder druk. En twaalf minuten na de rust kwam de door Rijsoord gevreesde tegentreffer. Weer was het Weerts, die hierbij betrokken was. Hij werd de diepte in gestuurd en liet doelman Van Wijngen kansloos; 2-3
Het doelpunt kwam voor Rijsoord te vroeg en gaf de thuisploeg vleugels. Met nog een half uur te spelen onderscheidde Van Wijngen zich enkele malen met prima ingrepen. Zeven minuten voor het einde voltrok Glenn Rijsdijk uit een hoekschop koppend toch het vonnis en zorgde ervoor dat de stand weer gelijk kwam.