Chevillio Halden ontfermt zich over de bal (foto Roelie 't Jong)
Chevillio Halden ontfermt zich over de bal (foto Roelie 't Jong) Foto: Roelie `t Jong

Slikkerveer houdt punten in eigen huis

Op zondag 27 februari speelde Slikkerveer het eerste duel weer na de lockdown voor het eigen publiek. Tegenstander was GSC/ODS uit Dordrecht dat bij winst op de ranglijst langszij komen. Daarom was er bij trainer Driss El Akchaoui alles aan gelegen om de drie punten in eigen huis te houden. Dat lukte, maar daar leek het de eerste tien minuten niet op. De beste kansen in de beginfase waren voor de Dordtenaren, die uit een vrije trap op 0-1 kwamen. Dat was meteen de wake-up call voor Slikkerveer dat beter ging voetballen. Twee minuten later was er al de gelijkmaker. Een aanval over meerdere schijven eindigde op de rand van de zestien bij Cerezo Fung-A-Wing, die goed teruglegde op Jesse Ringlever, die de bal keurig in de bovenhoek krulde. Zes minuten later eindigde een breed opgezette aanval in het centrum bij Cerezo Fung-A-Wing, die hard de 2-1 binnen schoot. De thuisploeg bleef daarna aanvullen en werd kort voor rust beloond met de 3-1. Boy van Reede schoot bij de eerste paal beheerst binnen uit een voorzet van Damion Jansen. Na de thee bleef Slikkerveer de bovenliggende partij. In de 56-ste minuut konden de Slikkerveer-supporters weer juichen. In een hele snelle tegenaanval bereikte Cerezo Fung-A-Wing met een crossbal Chevillio Halden, die niet twijfelde en de bal meteen langs de keeper in het net liet bollen: 4-1. De thuisploeg nam daarna wat gas terug en dat gaf de bezoekers gelegenheid om toch nog wat terug te doen. Jesse Ringlever lette niet goed op toen een tegenstander in de zestien er op uit was om een penalty te versieren. Scheidsrechter Ceyhan kon niet anders dan de bal op de stip te leggen en dit buitenkansje benutte Enes Ak beheerst: 4-2. Dat werd ook de eindstand.