Een van de doeken van Arie Wols
Een van de doeken van Arie Wols Foto:

Werken van Arie Wols

Gedurende de maanden maart en april zijn kunstwerken van Arie Wols te bewonderen bij Van der Valk Hotel ARA in Zwijndrecht. 
Arie Wols werd in 1945 in Ridderkerk geboren. Hij vond 19 jaar later een woon- en werkplek in Heerjansdam, waar hij zich als kunstenaar heeft ontwikkeld. Vele jaren had hij zijn woning en atelier ‘De Knotwilgen’ in Oostendam. Helaas overleed hij al 53-jarige leeftijd.
Een groot deel van zijn oeuvre werd door omstandigheden in 2018 door Wim van Pelt opgekocht en sindsdien is hij bezig de collectie een plek te geven en aan de reputatie van Arie Wols te werken.
Arie Wols was een zonderlinge man van het type Van Gogh, die niet om geld gaf, maar alleen maar wilde schilderen, tekenen en etsen. Zijn vrouw zorgde dat er nog net voldoende verkocht werd dat er weer verf gekocht kon worden en een stuk brood, want dan kon hij weer op pad. Later kon je zijn buien in het werk terugzien. Hij had geen echte perioden, maar buien. Het naargeestige werk is niet in het hotel te zien, want dat is er geen plek voor.
Van Pelt is blij met de expositielocatie, midden in het polderlandschap vol knotwilgen, waardoorheen Arie regelmatig zwierf met ezel en penseel. De eigenaar van de werken hoopt dat naast veel gasten ook heel wat streekgenoten er van zullen genieten. Belangstellenden kunnen bij de receptie van Hotel ARA navraag doen en een boekje over Arie Wols ontvangen. Kijk voor meer informatie en alle komende exposities op: www.valk-art.nl.