Brandweer voor Oekraïne

(vervolg van voorpagina) De lijst met spullen waaraan volgens de brandweer behoefte is: washandjes, shampoo, zeep, douchegel, tandpasta, tandenborstels, maandverband, toiletpapier, bodylotion, luiers, babyvoeding, houdbare levensmiddelen, oploskoffie, thee, snoep voor de kinderen, kleurpotloden, kleurboeken, voetballen, pennen, schrijfblokken, speelgoed zonder geluid, pakken Bar le Duc water, kleding voornamelijk voor vrouwen en kinderen, ondergoed vrouwen en Kinderen, sokken, schoenen, reistassen, trolleykoffer en rugzakken.
De verpakkingen moeten wel nieuw zijn, niet bijvoorbeeld een half pakje thee. In mindere mate is er ook kleding nodig voor heren. Alles moet heel en werkend zijn. En de code van de koffers met cijferslot graag dan op 0000 zetten. “De mensen komen vaak met alleen plastic tasjes aan, vandaar het verzoek om koffers” legt Amanda van Kuijk uit.

Inlevertijden?
Het was bij ter perse gaan van deze krant nog niet bekend op welke tijdstippen spullen bij de brandweerkazerne in Ridderkerk afgegeven kunnen worden. Hierover werd gisteravond nog vergaderd. De vrijwilligerskazerne is normaliter niet alle dagen van de week bemand. Het laatste nieuws over deze actie komt op onze site.

Nog geen zaag in Essenlaantje

Dit jaar worden er geen bomen gekapt of verplaatst van het Essenlaantje in het Oosterpark. Dat heeft wethouder Peter Meij maandagavond aan de raad laten weten. Hij reageerde op een motie van Burger op 1, waarmee gevraagd wordt om met kappen te wachten tot de Raad van State beslist heeft over deze kwestie. Die uitspraak kan tot het einde van het jaar op zich laten wachten en gaat wellicht nog over de jaarwisseling heen. Volgens Meij kan de gemeente niet voor 1 januari kappen omdat er nog procedures doorlopen moeten worden voor een natuurvergunning en kapvergunning. Hij liet in het midden of er gewacht zal worden op de uitspraak: "We houden ons aan de procedures. Verder is het aan het nieuwe college.”
De stemmen over de motie om te wachten staakten. Door de afwezigheid van vijf raadsleden werd het 12-12. De motie zal daarom opnieuw in stemming gebracht moeten worden.