Er was te vaak balverlies voor Bolnes
Er was te vaak balverlies voor Bolnes Foto:

Bolnes laat zich de kaas van het brood eten

Bolnes deed zich afgelopen zaterdag zwaar tekort in de wedstrijd tegen SCO ’63. Bij winst zouden de Bolnessenaren over de ploeg uit Spijkenisse springen, maar het werd met 0-1 een onbegrijpelijke nederlaag.
De elf van trainer Serge Lopes hadden bij rust met zeker 4-0 voor moeten staan, maar in kansrijke positie werd misser op misser gestapeld. Twee keer was de kans zo groot dat het moeilijker was om naast of over te schieten. Er tegenover stond een halve kans voor de bezoekers, waaruit het direct raak was. Op een hoog ingebrachte vrijebal talmde de keeper met uitkomen, waardoor de bal voorbij ging naar de verre paal en SCO ’63 heel gelukkig de voorsprong mocht vieren.

Onnodig gebrei
Ook in de tweede helft kwamen de gasten tot geen enkele serieuze kans. Het jagen op de gelijkmaker deed Bolnes geen goed. Er werd veel balverlies geleden en vaak onnodig gebreid aan één kant van het veld. Lopes zat zich te verbijten op zijn stoel bij het heen en weer spelen van de bal op de drukste kant, terwijl aan de andere zijde spelers met zeeën van ruimte klaar stonden. In plaats van een verre breedtepass ging de bal steeds weer achterwaarts en vervolgens weer de trechter in. Bolnes wist zo nog amper het doel van SCO te bestoken. Ook de corners leverden geen enkel gevaar op.