Demi van Herwaarden zoekt een gaatje
Demi van Herwaarden zoekt een gaatje Foto:

KCR verliest opnieuw

Ook in de tweede confrontatie tegen koploper Meervogels heeft KCR geen potten kunnen breken. In een vrijwel lege en sfeerloze topsporthal in Den Haag (de thuishal van Meervogels in Zoetermeer werd al in gereedheid gebracht voor de verkiezingen) kon KCR alleen in het eerste deel van wedstrijd de thuisploeg bijbenen. Daarbij moet gezegd worden dat Meervogels aanvankelijk veel minder scherp was in de afronding dan enige tijd geleden tijdens het duel in Ridderkerk. Na een 2-0 achterstand kwam de Akomar Shipping brigade bij 4-4 weer op gelijke hoogte met de thuisploeg. Tot de 9-7 voorsprong voor de koploper bleef KCR redelijk in het spoor van Meervogels. Maar in de laatste vijf minuten voor de rust moest de ploeg van coach Patrick den Hertog toch toestaan dat het verschil groter werd. De rust werd bereikt met een 13-8 stand.
Mocht KCR in de rust nog de illusie hebben gehad dat er in de tweede helft nog mogelijkheden lagen, dan maakte de thuisploeg daar in het begin van het tweede bedrijf korte metten mee. De 13-8 voorsprong werd vrij snel uitgebouwd naar een stand van 17-8. Daarmee was de wedstrijd in feite gespeeld. KCR knokte zich nog terug tot 18-12, maar daarna werd het gat wederom groter. Bij het laatste fluitsignaal stond er een 29-19 stand op het scorebord.
Zaterdag mag KCR afreizen naar Middelburg om Swift te bestrijden, daarna komt op 26 maart Vriendenschaar op bezoek voor de waarschijnlijk alles beslissende wedstrijd in deze mini-competitie.