Zeperd voor handballers

De handballers van Drechtsteden zijn zondag in Baarn tegen hun tweede nederlaag opgelopen. Tijdens een "vreemde” wedstrijd was HCLB met 31-29 te sterk. "Een onnodige nederlaag, maar daar hebben we nu niets meer aan”, was de reactie van de spelers na afloop.
Ook nu werd er gespeeld in een hal waar het gebruik van hars niet is toegestaan. Een groot nadeel voor ploegen die dit gewend zijn. Het eerste bedrijf was desondanks redelijk van Drechtsteden kant, al zat het verdedigend niet altijd goed in elkaar. De niet altijd even gelukkig blazende scheidsrechter Saskia van der Hoef had het binnen 10 minuten al een aantal keren aan de stok met o.a. Stefan Soeteman. Dit leverde hem al snel een gele kaart en twee tijdstraffen op. Toch bleef de score voor rust in het voordeel van Drechtsteden (15-18). In het tweede bedrijf greep HCLB de macht en liep over de gasten heen naar een voorsprong (24-22). Drechtsteden ging steeds meer tegen zich zelf spelen en dit mondde uit in zeer rumoerige laatste (10) minuten. "We laten ons teveel uit het spel halen. We moeten ons niet laten provoceren en accepteren wat de scheidsrechter bepaald. Natuurlijk lastig, maar op deze manier komen we niet verder” erkende Stefan Soeteman na afloop.