Bas Mulder scoorde drie keer (foto Roelie 't Jong)
Bas Mulder scoorde drie keer (foto Roelie 't Jong) Foto: Roelie 't Jong

Slikkerveer wint ruim van Irene ‘58

Als eerste wedstrijd in drie weken kwam Slikkerveer op zondag 20 maart thuis op het eigen Reijerpark in actie tegen het Brabantse Irene '58. Op 17 oktober won Slikkerveer het uitduel al met 1-5. Tegen de nummer laatst werd het nu 8-0.
Meteen al in de openingsfase zette Slikkerveer druk op het doel van Irene '58. Toch duurde het nog een halfuur voor de eerste treffer genoteerd kon worden. Verdediger Sem Seifi opende de score met een bekeken schot vanaf de rand van de zestien. Twee minuten later was de voorsprong verdubbeld. Een voorzet van Chevillio Halden werd mooi binnen gewerkt door Bas Mulder. In de 38ste minuut gaf Halden opnieuw uitstekend voor en kon Cerezo Fung-A-Wing tussen twee tegenstanders de bal binnen koppen. In de tweede helft bleef Slikkerveer het doel van de bezoekers bestoken. Dat leverde na een kwartier de vierde treffer op. Een schot van Ronald Capelle stuitte terug het veld in, waarna Halden de bal slim in het net werkte. Nog geen minuut later was het 5-0. Goed storend werk op het middenveld leverde balbezit op, waarna Halden in stelling werd gebracht. Oog in oog met de keeper maakte hij geen fout. Weer twee minuten later speelde Fung-A-Wing met een boogbal op Bas Mulder. Die bedacht zich niet, met een geweldige volley liet hij de bal in de verre hoek binnen vallen: 6-0. Een kwartier voor tijd maakte Mulder zijn hattrick vol. Een voorzet van Nick Geluk werd teruggelegd door Chevillio Halden op Mulder, die zich niet bedacht en de bal in de touwen joeg. Het slotakkoord was voor de ingevallen debutant , A-junior Cheraino Korver, die een klutsbal bij de tweede paal keurig binnen kopte.