Op 13 april wordt voor het eerst een lezing gegeven bij Zomerlanden
Op 13 april wordt voor het eerst een lezing gegeven bij Zomerlanden Foto:

Eerste lezing op Natuurbegraafplaats Zomerlanden

HOEKSCHE WAARD - Uitvaartverzorger Peggy de With geeft woensdagavond 13 april om 19.30 uur de eerste lezing in de ceremonieruimte van Natuurbegraafplaats Zomerlanden in Heinenoord.
Met haar verhaal hoort men meer over de mogelijkheden van een hedendaagse uitvaart, wat hiervoor vooraf al geregeld kan worden en hoe de uitvaartwensen vast kan leggen. Aansluitend is er ruimte om persoonlijke vragen te stellen en elkaar te ontmoeten met een kopje koffie. Toegang tot het evenement is gratis. Aanmelding via de website is wel vereist.
Ceremonieruimte 
Het team van Natuurbegraafplaats Zomerlanden heeft in oktober een sfeervolle ceremonieruimte in gebruik genomen waar veelvuldig uitvaartceremonies worden gehouden. Vanaf april wordt deze ruimte maandelijks ingezet voor diverse activiteiten rondom uitvaart, rouw, maar ook muziek, natuur en duurzaamheid. Om de mens weer een stukje dichter bij de natuur te brengen en afscheid en rouw beter bespreekbaar te maken. Uiteraard altijd met respect voor de begraafplaats. Peggy benadrukt hoe belangrijk het is om uitvaartwensen te bespreken: “Op passende wijze afscheid nemen, is een belangrijk begin van het rouwproces. Wat voor de één heel gewoon is, is voor de ander heel bijzonder. Elk leven is uniek en dus ook de wijze waarop afscheid genomen wordt.”

Toegang is gratis
Toegang is gratis, maar aanmelding is gewenst via het aanmeldformulier op: www.natuurbegraafplaatszomerlanden.nl. Team Zomerlanden verzorgt maandelijks activiteiten, zoals rondleidingen, wandelingen en inspiratiedagen. Benieuwd naar de andere evenementen? Houd dan de agenda op de website in de gaten.