Drama voor Rijsoord

Rijsoord beleefde afgelopen zaterdag een regelrecht drama. De ploeg was op weg naar een tweede overwinning, maar door doelpunten tegen in de 90ste en 94ste minuut glipten de drie punten weg.
Rijsoord kwam in de wedstrijd tegen ’s-Gravenzande vroeg op achterstand. In de derde minuut schoot Frank Broos de bal snoeihard binnen. Rijsoord was daarna de bovenliggende partij, zij het dat de ploeg in de eerste helft nog niet tot scoren kwam. Dat veranderde in het tweede deel. Zeven minuten na de thee kwam Rijsoord met een uitbraak op 1-1. Jardel Drenthe kon oprukken, maar stuitte op doelman Jurrian Jouvenaar. In de rebound was het Lorenzo Braaf, die Rijsoord op gelijke hoogte met de thuisploeg bracht. Vier minuten later was het Danilo Alkema, die uit een verre voorzet van links de tweede voor Rijsoord aantekende. Rijsoord bleef daarna aanvallen en leek met 1-2 de buit binnen te halen. Het pakte anders uit. In de laatste minuut scoorde invaller Daan van Unen uit een rebound de gelijkmaker. Weer probeerde Rijsoord de winnende treffer te maken, maar die zou uiteindelijk door de thuisploeg gemaakt worden. Bij een snelle uitval was het Roy Vermolen die Stefan Havelaar te snel was en tot ontzetting van de Rijsoordsupporters de winnende treffer aantekende: 3-2.

Waterpoloërs zijn Wiekslag de baas

De waterpoloërs van Poseidon '56 hebben de burenstrijd met het Alblasserdamse Wiekslag in hun voordeel beslecht. Gedurende de gehele wedstrijd hadden de Ridderkerkse heren de stand aan hun kant, maar pas in de vierde periode werd het beslissende gaatje geslagen.
Poseidon begon goed aan de wedstrijd en kwam halverwege de eerste periode op een 0-2 voorsprong. De thuisploeg knokte zich terug naa 2-2. Met een derde doelpunt in de slotminuut wist Poseidon de periode toch naar zich toe te trekken. De basis was gelegd voor een spannend vervolg waarin het verschil in de score nooit hoog opliep. Na de tweede periode was het 3-4. Na 3-5 in de derde periode bleef het verschil klein. Het werd 4-5 en even later 5-6. In de vierde periode wist Poseidon wel het verschil te maken. Met 6-9 was het gat geslagen. Met de 8-11 overwinning blijven de heren in de middenmoot van de competitie.