Inloopmiddag voor ouderen bij de IJsvogel

Vanaf april organiseren Stichting Bezoekerscentrum Waalbos en Facet Ridderkerk twee per maand een gezellige middag voor ouderen in Bezoekerscentrum de IJsvogel in het Waalbos. De start wordt op woensdag 6 april gevierd met een inloopmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Iedereen is dan van harte welkom oor een kennismaking bij een kopje thee of koffie. Tijdens deze middag wordt geïnventariseerd in welke activiteiten er interesse is. Tot de mogelijkheden behoren wandelen in het Waalbos, tuinieren, handwerken, schilderen/tekenen, iets bakken of koken, spelletjes spelen of films kijken. Iedereen die ideeën heeft voor andere activiteiten is ook van harte welkom. Na de inloopmiddag wordt de kalender ingevuld. Er zal dan elke eerste en derde woensdag van de maand een leuke activiteit zijn. Bezoekerscentrum de IJsvogel is te vinden naast de molen aan de Waalweg.

Meer bankjes in de polders

Waterschap Hollandse Delta zal op termijn in totaal honderd extra zitbanken plaatsen in de polders van Dordrecht, Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard, IJsselmonde en Voorne-Putten. 
De Verenigde Vergadering van het waterschap stemde vorige week in met een voorstel voor honderd zitbanken langs de wegen en fietspaden en op de dijken van het waterschap. Het voorstel kwam er na een aangenomen motie van Petra van Nes-de Man van Waterschapspartij Hollandse Delta (WPHD).

Landschapsplannen
Het waterschap is met gemeenten en andere belanghebbenden in overleg over zogeheten landschapsplannen. Tijdens dat overleg wordt besproken waar een zitbank een waardevolle toevoeging is en of cofinanciering mogelijk is. De zitbanken worden hufterproof, vandalismebestendig, indien mogelijk circulair en gemaakt van restmateriaal zoals hout van door het waterschap gekapte bomen.