Adriaan van Dis gaat 11 april in gesprek met Ridderkerkse lezers
Adriaan van Dis gaat 11 april in gesprek met Ridderkerkse lezers Foto:

BOLNES

Bijbelquilts in kerk
In de Protestantse kerk aan de Pretoriusstraat 56 is op zaterdag 9 april een meditatieve rondgang mogelijk langs quilts van Rieteke Hoogendoorn, waarop de zeven kruiswoorden van Jezus zijn verbeeld. Deze kunstenares maakt al vele jaren prachtige bijbelquilts, waaronder de serie die nu in Bolnes te zien is. De afbeeldingen van deze quilts zijn gebruikt in het Veertigdagenboekje dat is uitgegeven door een projectgroep van samenwerkende kerken in Barendrecht, Ridderkerk en IJsselmonde. Belangstellenden kunnen de quilts op eigen gelegenheid bekijken tussen 13.00 en 16.00 uur. Er is ook een handleiding met bezinnende vragen waarmee men langs de afbeeldingen kan. In de hal van de kerk wordt koffie en thee aangeboden.

RIJSOORD

Vergadering van "Nederland & Oranje"
De jaarvergadering van Oranjevereniging “Nederland & Oranje” wordt op woensdag 13 april gehouden in het visclubgebouw aan de Vlasstraat 10. Vanaf 20.00 uur wordt teruggeblikt op eerdere activiteiten en het programma voor dit jaar gepresenteerd. Ook wordt verantwoording afgelegd over de uitgaven en inkomsten van de vereniging. Afgesloten wordt met een aantal bingorondjes waarbij leuke prijzen te winnen zijn.

RIDDERKERK

Vogelbeurs
Op zaterdag 9 april is er vogelbeurs bij vogelvereniging Witroka aan de Westmolendijk 99. Ook niet-leden zijn tussen 9.00 en 12.00 uur welkom voor het kopen van vogelzaden en andere vogelbenodigdheden. Deze keer is het ook een technische ochtend voor kwekers van tropen en kromsnavels.

Bruchs eerste vioolconcert
Op zaterdag 9 april geeft het Ridderkerks Symfonieorkest onder leiding van Jean-Pierre Gabriël een concert in de Levensbron. Op het programma staan de Hebriden-ouverture van Mendelssohn, de Ouverture im Italienischen Stil van Schubert, eveneens van Schubert de zevende ‘’unvollendete’’ symfonie, en het eerste vioolconcert van Bruch. Babette van den Berg (Rotterdams Philharmonisch Orkest) neemt bij dit stuk de vioolsolo voor haar rekening. Het concert begint om 14.30 uur in de Levensbron, Jan Luykenstraat 10 te Ridderkerk. Kaarten à €15 zijn te reserveren via info@ridderkerkssymfonieorkest.nl of verkrijgbaar aan de zaal.

Adriaan van Dis komt naar bibliotheek
Het gesprek over zijn boek “De Wandelaar” kon vorig jaar niet doorgaan vanwege corona, maar op maandag 11 april kan Bibliotheek AanZet de schrijver Adriaan van Dis alsnog in Ridderkerk ontvangen. Bij deze ontmoeting kan het nu ook gaan over zijn verhalenbundel “Vijf vrolijke verhalen” en zijn laatste roman “KliFi”. De avond met Van Dis is van 20.00 tot 22.00 uur. Kaarten kosten € 7,50 voor leden van de bibliotheek en € 10 voor niet-leden. Kaarten zijn te koop via: www.debibliotheekaanzet.nl en bij de balie van de bibliotheek aan het Koningsplein.

Film bij Alzheimer Café
Op maandag 11 april is er weer een Alzheimer Café in Wijkcentrum West. Deze keer met een film over dementie: Kapsalon Romy. In deze film komen diverse aspecten van dementie aan bod. De film laat vooral in heldere beelden en dialogen zien hoe relaties ook ten goede kunnen veranderen wanneer iemand het leven niet meer alleen aankan. De film is geschikt voor alle leeftijden. De avond in het wijkcentrum aan de Boksdoornstraat 80 begint om 19.30 en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Toegang is gratis.

Stille Week in de Singelkerk
In de Stille Week voor Pasen worden er van maandag 11 t/m donderdag 14 april in de Singelkerk korte bijeenkomsten van ca. drie kwartier gehouden. Met woorden, stilte, instrumentale muziek en samenzang gaat men op weg naar Pasen met het thema 'Stemmen klinken op de weg naar Golgotha'. De avonden zijn vrij toegankelijk en beginnen om 19.30 uur. De deuren aan de Kerksingel 1 gaan open om 19.15 uur. Iedereen is van harte welkom.

Spreker over Toon Hermans
De afdeling Ridderkerk van de Katholieke Bond van Ouderen (KBO) heeft op woensdag 13 april weer een bijeenkomst in de parochiezaal aan de Hovystraat 62. De heer D. Peters zal deze middag een lezing verzorgen over het leven en werk van Toon Hermans. De kerkzaal gaat om 13.30 uur open. De lezing begint om 14.00 uur.

Buffet in Trefpunt Oost
In Trefpunt Oost is op vrijdag 15 april een internationaal buffet voor bewoners van Ridderkerk-Oost. Hiervoor zal gekookt worden door wijkbewoners. De inloop voor dit buffet is vanaf 17.00 uur. Om 17.30 begint het vullen van de borden. In het wijkcentrum aan de De Genestetstraat 2 kunnen maximaal 50 mensen aan tafel. Deelname kost € 5 per persoon. Aanmelden kan via: wavoost@outlook.com. Vol = vol!

Bingo in Wijkcentrum West 
Facet Ridderkerk organiseert vrijdag 15 april een bingomiddag in Wijkcentrum West aan de Boksdoornstraat 80 . De bingomolen draait van 14.00 tot 15.30 uur. Er worden acht rondes gespeeld en er zijn zestien prijzen te winnen. Een bingoplankje kost € 4,00 per stuk. Bij het eerste plankje ontvangt men een kopje koffie of thee. De deelnemers worden ontvangen door gastvrouwen van Facet.

DRIEVLIET

Eieren zoeken op 16 april
Na twee jaar mogen de paashazen weer Drievliet en 't Zand. Voor het eieren zoeken op zaterdag 16 april zullen zij weer ruim 3500 eieren verstoppen in alle straten van de twee wijken. Zoeken in tuinen hoeft niet, want daar zal geen ei door de paashazen verstopt worden. Kinderen uit Drievliet en 't Zand mogen vanaf 8.30 uur op zoek naar de eieren. De prijsuitreiking is om 11.30 uur op het Vlietplein. In elk ei zit een lotnummer. De gevonden eieren (maximaal 10 per kind!) moeten meegebracht worden naar de prijsuitreiking en kunnen na afloop worden ingeleverd. Voor meer informatie kan men mailen naar: 3vlietenhetzand@teamwijkidee.nl.

Zorgcafé over ouder worden
Op dinsdag 26 april is er weer Zorgcafé bij Aafje Reyerheem. Het thema is dit keer "Ziektebeelden bij het ouder worden”. Er zal over gesproken worden door dokter Scholte. Het programma op het Ontmoetingsplein van Reyerheem begint om 14.00 uur. De zaal aan de Torenmolen 1 staat vanaf 13.45 uur voor iedereen open.