Bas Mulder scoorde twee keer (foto Roelie 't Jong)
Bas Mulder scoorde twee keer (foto Roelie 't Jong) Foto: Roelie `t Jong

Slikkerveer herpakt zich in Hank

Om aansluiting te houden met de top drie stond er voor Slikkerveer donderdagavond 31 maart een belangrijke inhaalwedstrijd op het programma. In Hank nam de ploeg van trainer Driss El Akchaoui het op tegen Be Ready.
Slikkerveer kende een sterke start op het kunstgras van De Schiethoek. Al binnen drie minuten zette aanvoerder Cerezo Fung-A-Wing de ploeg op voorsprong. Een combinatie tussen het aanvalstrio, wat hij vormde met Chevillio Halden en Bas Mulder, eindigde in de touwen: 0-1. Ook na rust schoot Slikkerveer uit de startblokken. In de 48e minuut kwam een fantastische crosspass van Ronald Capelle achter de verdediging van Be Ready terecht. Cerezo Fung-A-Wing zette vervolgens op zijn beurt Bas Mulder een-op-een op de keeper. Hij zette de Ridderkerkers met een knap stiftje op een 0-2 voorsprong. Slikkerveer voetbalde vervolgens lekker verder en kon wat vrijer gaan spelen. In de tegenaanval kwam Be Ready terug in de wedstrijd. Een knap afstandsschot van Bart Dirven eindigde in de bovenhoek:1-2. Kort daarna bracht Slikkerveer de marge weer naar twee goals verschil. Een voorzet van Chevillio Halden werd feilloos ingekopt door Bas Mulder: 1-3. Met deze stand en het wedstrijdbeeld leek de wedstrijd gespeeld. Dit maakte wat meer ruimte voor wisselingen. Zo maakte onder andere A-junior Kevin Verbeek verdienstelijk zijn debuut. Wederom een afstandsschot van Kevin van Gool betekende 2-3. De genadeklap kwam vlak voor tijd van de voet van Robert Kosten. Hij schoot de bal van zo'n twintig meter weergaloos tegen de touwen: 2-4.