Gehavend Drechtsteden verliest

Zonder zes (!) vaste krachten gingen de handbalsters van Drechtsteden zaterdagavond in Rijpwetering met 25-17 onderuit bij ROAC Toen ook nog Renate du Buisson, vlak na de rust, geblesseerd het veld moest verlaten was de weerstand gebroken. 
Voor rust kon Drechtsteden de thuisploeg nog redelijk volgen. Laura Gorter was vanuit de linker opbouw goed op dreef. Maar ook op de cirkel werden de aanvallers regelmatig gevonden terwijl Lisanne Paleewong op de linkerhoek ook regelmatig het doel vond. In het eigen doel was Dunja Berkhout regelmatig een sta in de weg voor de tegenstander. Dit resulteerde in een verdienstelijke 10-10 bij de rust. Ook de start na de rust was veel belovend. Opnieuw kon de Drechtsteden ploeg, tegen de verwachting in, aardig mee met de thuisploeg. Maar toen Renate du Buisson met een blessure het veld moest verlaten ging het mis. Met nog maar één wissel moest de ploeg toezien hoe ROAC het initiatief naar zich toe trok en uiteindelijk met 25-17 wist te winnen.


Drama voor heren d' Oudelande

Het eerste herenteam van tennisvereniging d'' Oudelande is na jarenlange afwezigheid terug in de eerste klasse. Het belooft voor vader en zoon Franklin en Mitchell Slingerland en de broers Pieter en Albert van der Linde een moeilijk jaar te worden. De eerste klasse is dit jaar bijzonder sterk met verschillende spelers die al jaren in de top van het regionale tennis spelen. Het team startte de competitie afgelopen zaterdag met een uitwedstrijd bij LTC Rhoon. Pieter van der Linde begon sterk voor Oudelande door zijn enkelpartij eenvoudig in 2 sets te winnen (1-6 2-6). Hierna ging de enkelpartij van Mitchell Slingerland en de dubbelpartij van Franklin Slingerlind en Albert van der Linde gelijktijdig van start. Waar Mitchell een gelijkopgaande partij in 2 sets verloor (6-4 6-4) vond al snel een drama plaats bij de eerste dubbelpartij. Een kuitblessure bij Franklin in de 4e game van de eerste set zorgde er direct voor dat twee te spelen dubbels aan Rhoon moesten worden gelaten. De broers van der Linde probeerden nog de schade te beperken in de afsluitende partij maar kwamen te kort (6-3 7-6). De eindstand van 4-1 voor Rhoon en de blessure van Franklin Slingerland beloven niet veel goeds voor de competitie. Aanstaande zaterdag moet Oudelande al direct tegen concurrent voor lijfsbehoud Hiaten.