Damian Janssen in actie tegen RCD. (foto: Roelie ’t Jong)
Damian Janssen in actie tegen RCD. (foto: Roelie ’t Jong) Foto: Roelie `t Jong

Slikkerveer naar subtop

Slikkerveer speelde zondag 1 mei thuis  tegen het Dordtse RCD. De ploeg van trainer Driss El Akchaoui heeft de afgelopen weken de stijgende lijn te pakken en is inmiddels op de ranglijst in de subtop beland.

Het duel tegen RCD begon voor Slikkerveer meteen al goed. Bijna vijf minuten kreeg het al twee goede kansen via Chevillio Halden en Ronald Capelle, maar dit leverde nog geen treffer op. Wel raak was het in de zevende minuut toen Chevillio Halden vanaf de flank voorgaf op Cerezo Fung-A-Wing, die bij de tweede paal keurig binnen kopte: 1-0. Via twee doorkopballen kon Leon Vroon eenvoudig inkoppen en was de stand zomaar weer gelijk: 1-1.
In de 69-ste minuut was het Chevillio Halden die halverwege de helft van RCD werd aangespeeld en eerst dreigde buitenom te gaan, daarna besloot om toch binnendoor te gaan en daarmee zijn tegenstander na het nakijken gaf. Met een snel schot in de korte hoek zorgde hij voor 2-1. Hiermee was de ban gebroken en wilde Slikkerveer de score gaan ophogen. In de 85-ste minuut was het bij een aanval van Bas Mulder raak: 3-1. Drie minuten later werd Bas Mulder weer diep gestuurd. Met een hoog schot werd de keeper van RCD verschalkt: 4-1. In de blessuretijd werd het zelfs nog 5-1. Ronald Capelle was op de rechterflank opgestoomd tot aan de achterlijn. Zijn voorzet werd door Nathan Heuser in eigen doel gewerkt. De 5-1 werd ook de eindstand van het duel.