INGEZONDEN

Afvalbeleid

Afgelopen donderdag las ik in De Combinatie dat de nieuwe gemeenteraad heeft besloten om het afvalbeleid van de vorige plaatselijke coalitie gedeeltelijk terug te draaien. Waar voorheen het aantal stortingen van gemiddeld 2 per week op jaarbasis gold, is men nu voornemens om dit terug te draaien en gewoon weer een vast tarief voor de 1, 2 of meerpers. huishoudens in te voeren. 

Wat een beleid. Is dit 'Trumperiaans' beleid? Heel veel huishoudens, vooral appartement bewoners, hebben kosten gemaakt om voorzichtig om te gaan met de maximale stortingen, bijvoorbeeld om buiten op balkon een extra kliko te plaatsen voor gescheiden afval zodat zij niet binnen in de stank zaten te wachten om hun eerste of tweede stort per week te kunnen wegbrengen. 

Daarnaast ga ik mijzelf afvragen wat er nu gaat gebeuren met het gescheiden afval. Ik ben bang dat het gft afval nu gewoon weer in dezelfde zak gaat als waarin het rest afval gaat want, laten we eerlijk zijn, die stink afvakzak moet zo snel mogelijk naar de stortbak. Terwijl ik dit schrijf moet ik meteen denken aan het stukje wat ik eerder liet plaatsen wat betreft de zondagsopening van Ridderkerkse ondernemers. Men wist van tevoren dat dit geannuleerd werd met een sterk, plaatselijke SGP. Wordt dit nieuwe afvalbeleid een tweede ' kiezers bedrog'? Dan rijst bij mij nog de vraag wat het nieuwe tarief van het 'nieuwe' afvalbeleid wordt. Het zal, ben ik bang, niet bij het oude tarief blijven maar onder 'zwaar geargumenteerde' voorwendselen wel flink omhoog gaan.

Peter Pannet


Oversteek Verbindingsweg

De oude oversteek over de Verbindingsweg - bij de bussluis - is afgesloten. De nieuwe oversteek ligt iets zuidelijker. Deze is dankzij verkeerslichten een stuk veiliger dan de oude oversteek. Dat is geen overbodige luxe, want op deze plek kruist het drukke fietsverkeer (met onder meer veel scholieren) het vele (vracht)verkeer naar en van Nieuw Reijerwaard. De betrokken scholen en bedrijven zijn direct over de fietsomleiding geïnformeerd.

De IJsselmondse Knoop ondergaat een ingrijpende metamorfose.
Na de reconstructie van de IJsselmondse Knoop is er voor fietsers een vrije doorgang zonder gelijkvloerse kruisingen met gemotoriseerd wegverkeer. Tot het zover is, zullen de fietsers moeten omrijden.