Het is voor VV Rijsoord een vreemd en op sportief gebied teleurstellend seizoen geweest. Ondanks de goede intenties is het de staf en spelersgroep niet gelukt om aan de degradatie te ontkomen. Dit heeft geleid tot een hernieuwde evaluatie met hoofdtrainer Clemens Bastiaansen. Clemens en de technische commissie van de club zijn tot de conclusie gekomen dat de wegen na dit seizoen toch gaan scheiden.

“Dat is spijtig want de waardering voor de mens en trainer is groot. Toch zal de samenwerking met Clemens Bastiaansen zich beperken tot 1 seizoen. Ook assistent-trainer Harold van der Ent heeft alsnog besloten om de club na dit seizoen te gaan verlaten. Beide mannen worden in ieder geval hartelijk bedankt voor hun inzet bij onze club en wensen we uiteraard veel succes toe bij hun volgende uitdaging”, zegt co-voorzitter Gerda Kranendonk.
Het is snel gelukt om een nieuwe trainer te vinden voor het eerste elftal. Marco van Rijn zal zich de komende twee seizoenen als hoofdtrainer aan de club verbinden. En zo keert een voor de club bekende trainer na twee seizoenen weer terug op het kraaiennest.
“In zijn eerdere interim periode heeft hij binnen de club een prima indruk achtergelaten en werd een ophanden zijnde contractverlenging door tussenkomst van Spijkenisse op het laatste moment gedwarsboomd. De contacten met Marco zijn altijd uitstekend gebleven. Hij gaat met enthousiasme de uitdaging aan om van Rijsoord weer een stabiele eerste klasser te maken. Hij zal dat in ieder geval samen gaan invullen met William Rijsdijk. De huidige assistent die ook het komende seizoen graag deel blijft uitmaken van de technische staf”, aldus Gerda Kranendonk.

KCR boekt eenvoudige zege

Zonder heel diep te hoeven gaan heeft KCR bij de start van de tweede helft van de veldcompetitie een simpele overwinning geboekt op het laag geplaatste NOVA: 15-10.
KCR kende een vliegende start. Demi Nugteren had slechts twee doelpogingen nodig waarvan één vanaf de strafworpstip om de thuisploeg op een 2-0 voorsprong te zetten. In het tweede aanvalsvak had ook Floris Jan Bos twee schoten nodig om de voorsprong te verdubbelen. Gelegenheidsaanvoerder Mark van der Schelling was goed voor de 5-0, dat alles binnen 10 minuten.
Daarna nam de thuisploeg gas terug en zorgde er zo voor dat NOVA min of meer kon terugkomen in de wedstrijd. Na een wat gezapig tweede gedeelte van de eerste helft zag het thuispubliek de rust aanbreken met een 8-4 voorsprong voor KCR.
Ook in de eerste fase na de rust ontbrak bij KCR de scherpte van het eerste kwartier. Via 8-6 en 9-7 dreigde het nog even spannend te worden, maar op het juiste moment schakelde de thuisploeg naar een hogere versnelling. In korte tijd werd de voorsprong van 9-7 uitgebouwd tot 13-8 waarmee de wedstrijd was gespeeld. De ingevallen Remon de Vos en Floris Jan Bos (zaterdag goed voor vijf treffers) verzorgden het slotakkoord voor KCR.
Ook Terry Herreigers vermeldde deze versnelling in zijn analyse: ”We werden op tijd wakker zodat we nooit echt in gevaar kwamen. De twee sterke aanvallende periodes in de wedstrijd lieten zien hoe groot het kwaliteitsverschil in wezen was. Maar dat het dinsdag beter moet is duidelijk”.

Demi Nugteren legt aan voor de openingstreffer.