INGEZONDEN

Kom op Ridderkerkse politiek

Afgelopen donderdag werd het debat over het nieuwe Ridderkerkse college gevoerd. Ik keek sinds lange tijd weer eens mee, maar dat viel me niet mee. Denken onze lokale politici nou echt dat de opkomst over 4 jaar vergroot wordt als zij niet eens normaal met elkaar in debat gaan? Er werd veelal geeneens gereageerd op door andere partijen gestelde vragen. 

Het meest opvallende was natuurlijk het niet-transparante proces rond de coalitieonderhandelingen. Hoewel er met veel lof werd gesproken over de collegiale samenwerking in de vorige periode, duidelijk was dat iedereen fijn voor z’n eigen positie op het pluche ging. Daarbij was er niet zoals in andere gemeenten een openbaar verslag van een informateur die met de partijen had gesproken en een advies kon geven. Hier kwam het toch neer op de persoonlijke herinnering van de partijleider van de grootste partij: hij had de gesprekken gevoerd, gekozen en deed de toelichting in de raad (en werd bozig als hij daarover een vraag kreeg). Hij gaf voor de komende 4 jaar plek aan z’n politieke vrienden (die hem in dit debat nog niet erg hielpen). Het leek zo toch een beetje op een kleine Putin aan de Noord… 

Dus kom op politiek: maak jullie werk en werkwijze transparant en betrouwbaar. Daarin is het alleen maar goed als je ook verschilt van mening, maar doe dat gewoon in een openbaar debat met elkaar. Daarvoor zijn jullie namelijk gekozen! 

Reinate Heuvelman 


Crea Café

De deuren van het crea café zijn weer geopend. Op maandagochtend kan men binnenlopen tussen 9 tot 11.30 uur. Meer data voor het creacafé zijn te vinden op www.wiewatwaarridderkerk.nl.

Men neemt zijn of haar eigen project en materialen mee. Denk aan naaien, macrameeën, speksteen bewerken, haken, borduren, kaarten maken, etc. Toegang is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening.

Trefpunt Oost, De Genestetstraat 2, Ridderkerk. Vragen via creacafeoost@gmail.com.