Mitchell Drogt in actie tegen Virtus. (foto: Roelie ’t Jong)
Mitchell Drogt in actie tegen Virtus. (foto: Roelie ’t Jong) Foto: Roelie `t Jong

Slikkerveer houdt Virtus op een gelijkspel

Op zondag 22 mei speelde Slikkerveer thuis op het eigen Sportpark het Reijerpark tegen Virtus uit Zevenbergen.

Meteen al in de openingsfase overrompelde de ploeg van trainer Driss El Akchaoui de tegenstander. Vanaf de aftrap trok het ten aanval via de rechterflank. Damion Janssen was doorgelopen tot aan de achterlijn en zette hard laag voor. Mitchell Drogt liet de bal bij de eerste paal lopen, waarna Cerezo Fung-A-Wing vrij staand bij de tweede paal de bal eenvoudig in de touwen joeg: 1-0. Deze vroege voorsprong had een vervolg moeten krijgen, want Slikkerveer bleef opstomen naar het doel van Virtus.
In de tweede helft golfde het spel weer aardig over en weer. In de 65-ste minuut kreeg Cerezo Fung-A-Wing een grote kans vrij voor het doel, maar zijn schot was niet zuiver en ging naast. In de 67-ste minuut mocht Virtus een corner nemen, die al bijna door de verdediging van Slikkerveer was weggewerkt. Echter op een meter of twintig stond Danny Oomen, die hard en hoog binnenschoot: 1-1.

Scheidsrechter Badal legde het spel vier minuten voor tijd een paar minuten stil voor een adempauze. Na de hervatting liet hij nog behoorlijk lang doorspelen. Het bleef echter 1-1 en dat werd het hardste toegejuicht door de supporters van koploper SC Gastel, die zelf vrij waren.