Oudelande strijdt om lijfsbehoud

Het hoogste herentennisteam van d’ Oudelande heeft zaterdag belangrijke punten gepakt in de strijd om lijfsbehoud in de eerste klasse.
De heren speelden thuis tegen concurrent Kooistee. Via een 6-1 0-6 10-8 overwinning mocht Oudelande 3 punten bijschrijven en moest Kooistee met 2 punten genoegen nemen. Oudelande staat nu 4 punten voor op Kooistee. Alleen een bijna onmogelijke 5-0 overwinning van Kooistee op topteam CC zou Kooistee nog in de eerste klasse houden. Oudelande mag dan geen punten pakken in de slotwedstrijd.

KCR op koers voor de titel

KCR is de tweede helft van de veldcompetitie uitstekend begonnen. Er stonden twee looodzware uitwedstrijden op het programma: op dinsdag de (uitgestelde) kraker tegen medekoploper Synergo in Utrecht en zaterdag de uitwedstrijd tegen KV Apeldoorn.
De wedstrijd tegen Synergo bleef lang spannend. Kort voor het einde stond het 14-15 en werd het even benauwd, maar Mark van der Schelling knalde in de laatste minuut vanaf de achterlijn zijn ploeg in de veilige haven.
Zaterdag een heel andere wedstrijd in Apeldoorn. Na de 4-7 ruststand werd direct na de rust het verschil voor het eerst uitgebouwd tot vier doelpunten. Deze voorsprong kwam nooit meer echt in gevaar. De laatste minuut werd nog ontsierd door een grove overtreding van de tegenstander van Remon de Vos. De eindstand was 14-16.