Insluiper verongelukt

In de vroege ochtend van maandag is een man om het leven gekomen onder een dieplader op een bedrijfsterrein aan de Ridderhaven in Ridderkerk.
Het slachtoffer behoorde tot een trio dat een gat in het hekwerk had gemaakt om op het terrein te kunnen komen. De beveiliging zag rond 2.30 uur drie personen tussen de containers wegrennen. Met de gealarmeerde politie werd daarna gezocht naar de mannen. Dit leidde tot de aanhouding van een 27-jarige man uit Heeze. Even later was het ongeluk met de dieplader, waar het slachtoffer zich mogelijk onder had verstopt. Hij overleed ter plekke.
Een politiehelikopter circuleerde kort daarna boven het terrein en de directe omgeving om de derde insluiper in het vizier te krijgen. Hij is nog voortvluchtig. Wat de mannen op het terrein deden wordt nog onderzocht. Mogelijk hadden ze het voorzien op een container met waardevolle inhoud of waren het zogenoemde uithalers, die met een lader meegesmokkelde cocaïne uit een container moesten halen. De toedracht van de aanrijding wordt onderzocht door de verkeersongevallenanalisten van Team Verkeer en de Forensische Opsporing.