Minicursus over dagvlinders

Stichting Natuurbeheer Waalbos geeft een minicursus dagvlinders herkennen op donderdagavond 9 juni. Op deze avond wordt verteld over dagvlinders, hun levenscyclus en hoe de dagvlinders die hier voorkomen herkend kunnen worden. Deelname aan deze minicursus van één avond kost €15 euro ( voor donateurs van de stichting €10), invclusief een vlinderzoekkaart. Aanmelden kan via: info@onswaalbos.nl..
Van 25 mei tot en met 10 juni verzorgt Stichting Natuurbeheer Waalbos ook een Vlindertentoonstelling in bezoekerscentrum de IJsvogel in Rijsoord, geopend op woensdagmiddag, zaterdag en zondag. Op zondag 5 juni 9.00 is er een vlinderexcursie, waarvoor nog enkele plaatsen beschikbaar zijn. Ook hiervoor kan aangemeld worden via info@onswaalbos.nl.


Fietsdag vanuit Oostendam

Op zaterdag 11 juni is er weer een Fietsdag van Speeltuinvereniging Oostendam. De routeplanners hebben weer een mooie tocht uitgezet.

Met de Waterbus vanaf Hendrik-Ido-Ambacht wordt overgestoken naar Dordrecht, waar een mooie rit begint. Aangeraden wordt om een verrekijker mee te nemen, want wie weet zal men reeën, vis- of zeearenden spotten. Er wordt ca. 35 km gefietst, eventueel uit te breiden naar 45 km. Onderweg is er genoeg horeca en ergens onderweg staat een team van de speeltuinvereniging met wat lekkers. Zij blijven op hun post tot uiterlijk 15.00 uur. Bij de start krijgt men een kopje koffie of thee en na afloop wacht, bij inlevering van de startkaart, een drankje.
De start van deze fietsdag is bij De Korenbloem aan de Tarwestraat 34a. Er kan tussen 9.00 tot 10.30 uur vertrokken worden. Uiterlijk 17.00 uur wordt men weer terug verwacht. Deelname kost € 5 voor leden van Oostendam en € 6 voor niet-leden. De oversteek met de Waterbus moet men zelf betalen (met ov-kaart of contant).
Inschrijven kan bij Jo de Vroed: 061232 85428 of
jodevroed@gmail.com. Met het oog op de inkoop wordt tijdige inschrijving op prijs gesteld.