Spanning op de velden tijdens het voetbaltoernooi
Spanning op de velden tijdens het voetbaltoernooi Foto:

Sportdag Voetbal voor groepen 8

Op dinsdag 31 mei organiseerden Facet Ridderkerk en de vakleerkrachten bewegingsonderwijs i.s.m. SV Slikkerveer de sportdag Voetbal voor alle groepen 8 van het basisonderwijs.
De tweede editie van het vernieuwde schoolvoetbaltoernooi werd om 9:00 uur afgetrapt op het terrein van SV Slikkerveer. In totaal streden 374 leerlingen van 12 basisscholen in 2 categorieën (jongens en meisjes) om de felbegeerde prijzen. De wedstrijden werden begeleid door eerstejaars, niveau 4 studenten van het Albeda College.
Streetwise Cup
De sportdag Voetbal is onderdeel van de Streetwise Cup. De Streetwise Cup is het grootste voetbaltoernooi van Nederland. Een toernooi dat met trots wordt georganiseerd door de Cruyff Foundation en de Krajicek Foundation. Na 124 wedstrijden ging de finale bij de jongens tussen De Wingerd 1 en De Reijer (8b) 2. De jongens van De Wingerd 1 wonnen de finale door een rake vrije trap in de laatste minuut. De finale bij de meisjes werd gewonnen door De Botter 2 na een spannende wedstrijd tegen De Bosweide 1.
Na afloop van de sportdag werden ook nog Equality-awards uitgereikt aan het sportiefste jongens- en meisjesteam. Bij de jongens werd deze award gewonnen door De Piramide Rijsoord 2 met het maximale aantal punten (15). De Regenboog 2 en De Reijer (8b) 1 haalden het hoogste aantal van 13 punten bij de meisjes.

Bee*Ball
Op vrijdag 17 juni is de sportdag Bee*Ball voor groepen 6 en op donderdag 30 juni staat voor de groepen 7 hockey op het programma.