Een hek verspert de weg naar de dijktrap
Een hek verspert de weg naar de dijktrap Foto:

Van het padje af

De afsluiting van een voetpad naar de Middenmolendijk heeft tot verontwaardiging geleid bij bewoners van het Nieuwe Zand. Een hekwerk blokkeert de weg naar de dijktrap. Met een briefje op het hek worden wandelaars verwezen naar een nieuwe dijktrap.
Er is veel onbegrip voor het afsluiten van deze wandelroute. Lucien Westbroek van Partij 18PLUS stelde vorige week vragen over deze maatregel in de gemeenteraad. "Ik begrijp dat dit de gemoederen van bewoners in beweging zet” stelde wethouder Peter Meij in zijn beantwoording. Hij stelt dat het college tot afsluiting heeft besloten vanwege de overlast en de veiligheid. "Veel fietsers, skaters en andere verkeerdeelnemers maken nu gebruik van de privéopgang van drie bewoners. Die opgang is met ruim 20% heel steil en is gevaarlijk voor fietsers” aldus de wethouder.
Natuurlijk wil de gemeente ook niet dat fietsers over dit wandelpad rijden. Eerder geplaatste hekjes bleken geen beletsel. Ook de verboden toegang bordjes bij de opgangen sorteren onvoldoende effect. "Nu er een nieuwe trap gereed is gekomen was het moment om deze maatregel te nemen” aldus Meij.

In het vooruitzicht voor de fietsers wordt gesteld dat er over ca. een halfjaar een formele fietsopgang aan de Middenmolendijk komt. Wat er met het voetpad gaat gebeuren is nog de vraag. "Het is een ingewikkelde situatie daar. We moeten bekijken of er andere mogelijkheden zijn. De opties willen we bespreken met alle bewoners.”