De collega's zijn weg, maar eentje werk er door
De collega's zijn weg, maar eentje werk er door Foto:

Stratenmakers humor

Mirjam Voorwinden spotte vorige week een bijzondere stratenmaker op de Kievitsweg. De vertrokken collega’s lieten al het werk aan hem over en waren zo verzekerd van een wakend oog.


LEZERS SCHRIJVEN

Verlichting Werfkade
Ongeveer een week of vier terug heeft mijn ingezonden brief keurig in de Combinatie gestaan. De Werfkade heeft toen meer dan vier weken zonder verlichting gezeten, met wel haast om de dag een melding waar je weer keurig een bevestiging van krijgt.
Ook hebben we vooruitgang meldingen gekregen. Hulde hiervoor. Ik werd ook diverse malen gebeld.
Het was wel sneu voor de vele ouderen die in het donker niet hun hondje ui durfde laten of de trap naar de ingang niet durfde te nemen bang om te vallen. Een wie weet lopen er allemaal wel enge mensen in het donker. Maar goed, de monteurs deden hun best; vragen zelfs of de bewoners weten waar de kabels liggen of waar de schakelkasten zitten. Gelukkig spreken de monteurs nu juist de goede mensen aan. Ondergetekende heeft ook nog de tip gegeven waar de opgeslagen noodarmaturen gehaald kunnen worden en geplaatst kunnen worden, incusief kostenplaatje en dat binnen vier uur. De minister president noemt dit participeren door de burger.
Maar goed repareren dus. Geweldig gedaan, het licht op de pier is ook uit. Dat is vooruitgang, weer een lampje meer uit. Wel weer een keurige terugkoppeling dat de verlichting gemaakt is. U snapt het al, dat was dus niet zo. Ja en dan is de baas misschien boos omdat hem wat op de mouw is gespeld en hij /zij in zijn hemd stond. Uiteindelijk een terugkoppeling: morgen gaat het gebeuren. Alleen morgen was al een dag of vijf ervoor. Zoiets heet communicatie. Maar wij blij. De verlichting brandt! Men was een schakelaartje vergeten om te zetten Moet kunnen toch. U voelt hem al aankomen. Juist ja, de verlichting brandt weer niet. Misschien kunnen we de eerste vier á vijf weken weer een soort Bananasplit taferelen verwachten. Hopelijk kan ik snel vermelden dat de reparatie wat sneller was. Er is geoefend, niet waar?

Peter J. den Tek


Snelcursus in zwembad De Fakkel

Zwembad de Fakkel organiseert in de zomervakantie snelcursussen voor kinderen die willen leren zwemmen. Doelstelling van de snelcursus is om in één vakantieweek zoveel mogelijk vorderingen te maken.
In één vakantieweek zullen de kinderen zes dagen zwemmen in een zwemles van twee uur. Dit gaat gebeuren in de tweede week zomervakantie van zaterdag 16 juli t/m zaterdag 23 juli (uitgezonderd zondag 17 juli en woensdag 20 juli) en van zaterdag 6 augustus t/m zaterdag 13 augustus. Bij (uitgezonderd zondag 7 augustus en woensdag 10 augustus.
De lestijden doordeweeks zijn van 9.45 tot 11.45 uur en op zaterdag van 9.45 tot 11.45 uur. De cursus zal plaatsvinden in een rustige omgeving zodat de kinderen zich volledig kunnen concentreren. Ouders zijn niet in het bad aanwezig. Doordat de leerlingen 2 uur per lesdag aan het zwemmen zijn is er tijdens de les veel tijd om hen de vaardigheden onder de knie te laten krijgen. Ook wordt er gelest in kleine groepjes van maximaal 9 kinderen en anders ingedeeld worden in hetzelfde niveau. Om mee te doen met de cursus dienen de kinderen wel de minimale leeftijd van 5 jaar te hebben. Daarnaast moeten de kinderen al watervrij zijn. (Vanaf niveau 2, 3 en 4). De kosten voor deze cursus bedragen € 200,--. Dit is inclusief pauzehapjes en drankjes voor de kinderen. Bij veel interesse zal een extra snelcursus worden geprogrammeerd. . Inschrijven en/of inlichtingen inwinnen is mogelijk aan de receptie van zwembad de Fakkel. Ook kan dit via 0180-491122. E-mailen kan ook. Kassa@de-fakkel.nl.
Gepland staat ook een turbocursus B-diploma. Ook deze lessen zijn van 16 t/m 23 juli en 6 t/m 13 augustus. Deze cursussen starten bij voldoende aanmeldingen.