Natalie van Wingerden.
Natalie van Wingerden. Foto:

Troostrijke kunst van Natalie van Wingerden

Natalie van Wingerden doet op 25 en 26 juni mee aan het Landelijk Atelierweekend. Ze is de enige Ridderkerkse die in dit weekend haar atelier openstelt. Atelier van Wingerden (Fazant 30) kan bezocht worden op zaterdag van 11.00 tot 20.00 uur en op zondag 11.00 tot 17.00 uur. Op zaterdagavond is er vanaf 18.00 uur een feestje met vegetarische tapas en een drankje.
Natalie van Wingerden is kunstenaar en keramist. Ze is de bedenker van de zogenoemde Yurnal: troostrijke kunst, die men tevens als urn kan gebruiken. “De Yurnals die ik maak zijn allesbehalve standaard. Het zijn kunstzinnige en spirituele objecten met een diepzinnig ingetogen uitstraling. Elke Yurnal is uniek en heeft een liefdevolle verrassing aan de binnenzijde” vertelt Natalie.

Gedenkkeien
Naast de Yurnals heeft zij zich gespecialiseerd in gedenkkeien, wierrookschaaltjes en altaartjes. “Zo heb ik een wereld gecreëerd waarin mensen verbonden zijn. Met zichzelf, elkaar en het universum. Dáár geloof ik in. Als je het contact dreigt te verliezen of al verloren bent, vindt dan hier je troost” aldus de Ridderkerkse.

In elke provincie
Iedereen is welkom om er tijdens het Landelijk Atelierweekend mee kennis te maken. Het is de achtste editie van dit atelierweekend, waaraan meer dan 200 ateliers in Nederland deelnemen. In elke provincie zijn meerdere ateliers te bezoeken. Op de website kunnen geïnteresseerden gemakkelijk opzoeken welke ateliers wanneer geopend zijn: www.landelijkatelierweekend.nl. Een handige zoekfunctie maakt het vinden van deelnemende ateliers in de eigen omgeving heel eenvoudig.