(foto: Imelda de Goede)
(foto: Imelda de Goede) Foto:

LEZERS SCHRIJVEN

Verlichting van Werfkade

Al twee keer heeft een ingezonden brief over hilarische capriolen niet brandende de verlichting op de Werfkade in Bolnes in de Combinatie gestaan. Altijd leuk, als je je nog kan verbazen hoe zo iets wordt af gehandeld.
Misschien weet u het nogm de verlichting is gerepareerd. Goed, het ging wel weer dagen uit en de oplossing was gewoon: laten branden. Iedereen blij; kost maar weinig elektriteit, wat altijd minder kost dan ongevallen of nog erger.
Gisteren de Combinatie in de bus met maar weer een ingezonden stuk over de verlichting: de permanente verlichting is ook uit. Het zou toch niet??
Even opletten, bij zonsondergang. Jawel hoor, de verlichting ging keurig bij zonsondergang aan en weer bij uit bij zonsopkomst uit. Ging er dan niks mis? Ja, ik heb nog wat te zeuren. De eerste keren kreeg ik nog terugkoppeling. Laten we het maar niet hebben over hoe dat verliep, maar terugkoppeling kreeg ik.
Ik denk dat er nu iemand gedacht heeft: laten we maar niks beloven. Dan gaat misschien de verlichting wel branden zoals het hoort. Nou, het brandt al één dag zoals het hoort.
Groet en dank voor het vermaken met de hilarische capriolen voor het in orde maken van de verlichting.

Peter J. den Tek


Onvrede in
scootmobielland

Er lijkt iets gaande te zijn tussen de twee clubs die scootmobiel tochten organiseren voor ouderen. Aan de ene kant de Ridderkerkse Scootmobiel Club, die al jarenlang tochten heeft 1 keer per 2 weken, op donderdag. (Als het weer het toelaat.) Aan de andere kant Facet,die al jarenlang, in het kader van de zomeractiviteiten, tochten organiseert op drie donderdagen in juli.
Dat is altijd zonder problemen verlopen, Tot dit jaar. Er zijn nu twee donderdagen die elkaar overlappen. Het lijkt nu alsof de mensen gedwongen worden om te kiezen. Óf voor de RSC (die geen subsidie meer heeft zodat de tochten duurder worden) óf voor Facet (die wel subsidie heeft zodat de tochten goedkoper zijn.)
Dit is niet eerlijk! De mensen die meegaan, willen zoveel mogelijk rijdeden en willen niet in het geharrewar verstrikt raken tussen twee organisaties. Waarom kunnen de mensen die de leiding hebben, niet gewoon samenwerken om voor de ouderen veel leuke, betaalbare tochten te organiseren?

Een enthousiaste scootmobielrijder


Niet voor honden...

Afgelopen zaterdagochtend even heerlijk gewandeld in de Wevershoeve, althans dat was de bedoeling. Wat schets mijn verbazing, een groot gedeelte verboden voor honden. Ik begrijp best dat in de zomer de honden gedeeltelijk ergens niet mogen komen waar kinderen, volwassen aan het recreëren zijn. Echter vraag ik mij af wat je liever hebt, recreanten of hondenliefhebbers. Als je mensen leert kennen ga je van dieren houden. Dit is toch niet meer normaal? Of ligt het aan de gemeente die veel te weinig prullenbakken hebben geplaatst of te weinig langskomen om ze te legen.

Nou prettige zomer.

Imelda de Goede