Burgemeester Attema op bezoek bij het echtpaar.
Burgemeester Attema op bezoek bij het echtpaar. Foto:

Zestig jaar getrouwd

Burgemeester Attema was op 15 juni op felicitatiebezoek bij het echtpaar Wenink-Noorlander. Zij mochten een dag eerder hun diamanten bruiloft vieren. Johannes Wenink en Wijnanda Noorlander gaven elkaar het jawoord op 14 juni 1962 in Rotterdam. Ze leerden elkaar kennen op de camping in Oosterhout. Kamperen is het paar altijd blijven doen. Ze hebben met hun caravan heel Europa gezien. Pas een half jaar geleden hebben ze de caravan verkocht. De heer Wening, een geboren en getogen Bolnessenaar, was korte tijd chauffeur van een kolenwagen. Na het huwelijk ging het paar wonen aan de Blauwbloemstraat in Rijsoord en reed Wening met een touringcar voor De Jong Tours. Daarna werd hij chauffeur van een tankwagen. Hij besloot zijn loopbaan bij Best Trucks in Barendrecht. Mevrouw Wening is vele jaren als vrijwilligsters actief geweest voor de afdeling Ridderkerk van De Zonnebloem. Ze had voor deze afdeling ook lange tijd een rol in het bestuur. In haar jonge jaren werkte ze als verpleegster in het Dijkzicht ziekenhuis. Het paar woont nu 24 jaar aan de Werfkade in Bolnes.


Inloopmiddagen bij De IJsvogel

Vanaf 6 juli is iedereen om de veertien dagen in Rijsoord welkom in bezoekercentrum de IJsvogel voor een praatje, een activiteit en een bak koffie.
Sinds 12 september 2020 is het nieuwe bezoekerscentrum aan de Waalweg geopend. Er is inmiddels veel gedaan door de vrijwilligers zoals de aanleg van een prachtig buitenterras, een kleine fruitboomgaard en de aanleg van een kippenren.
De gastvrouwen en -heren, ontvangen elke woensdagmiddag, zaterdag en zondag de bezoekers, de wandelaars en de fietsers, die meer over het Waalbos en de omgeving willen weten en lekker willen uitrusten met een kop koffie, fris met iets lekkers erbij.
Na een eerste geslaagde proef organiseren de IJsvogel vanaf 6 juli op elke 1ste en 3e woensdag van de maand een activiteitenmiddag. Soms met een thema, vaak gewoon voor de gezelligheid. Bezoekers kunnen deze middagen kiezen uit kaarten, rummycup, tekenen, handwerken, wandelen, of jeu de boule. Ook is men welkom als men alleen wat praatjes wil aanknopen. De inloopmiddagen zijn om de veertien dagen vanaf 13.00 uur.