Scholieren tonen kunstwerken

In de hal van het gemeentehuis van Barendrecht  is tot en met 30 juni een tentoonstelling te zien met kunst, gemaakt door leerlingen van drie scholen. Ook het Farellcollege doet mee.

De tentoonstelling houdt verband met het Eiland Saenredam, een landart kunstwerk in Barendrecht. De stichting die het kunstwerk beheert heeft een lesbrief gemaakt voor een aantal scholen. "We wilden hiermee zoveel mogelijk jonge mensen in contact brengen met dit kunstwerk”, vertelde secretaris Jo Polak bij de opening van de tentoonstelling.
Vorig jaar zijn leerlingen van de Praktijkschool Olympia College in Rotterdam aan het werk geweest op het eiland. Zij hebben de stammen van de wilgen wit gekalkt.
Leerlingen van drie andere scholen hebben werkstukken gemaakt, die te zien zijn in het gemeentehuis.

Leerlingen van havo 4 van Portus Groene Hart maakten open kubussen. Het werk maakt onderdeel uit van hun examen Kunst Beeldende Vorming.
Op het Farelcollege in Ridderkerk maakte leerlingen een schaalmodel van het eiland. Elke leerling maakte een werkstuk dat hier in werd geplaatst.
Leerlingen van het Dalton Lyceum Barendrecht maakten schilderijen. Deze leerlingen zitten in de bovenbouw van havo en vwo.

Woensdag 15 juni werd de tentoonstelling geopend door de Barendrechtse wethouder Margo Stolk. Zij was onder de indruk van de werken. "Jammer dat er geen prijs bij staat, zodat je iets kunt kopen”, merkte ze op.

De tentoonstelling is te bezoeken tijdens de openingsuren van het gemeentehuis aan het Binnenhof 1 in Barendrecht.