Fris Sissing (foto AVROTROS - Ruud Baan)
Fris Sissing (foto AVROTROS - Ruud Baan)

Donckse Fair met Fris Sissing

Algemeen

RIDDERKERK - Op zaterdag 27 augustus is er een Donckse Fair bij Het Huys ten Donck met als motto “Kunst, Food, Ambacht & Kitsch”. Met deze fair wordt het 275-jarig bestaan van het landgoed een jaar later gevierd.

Vorig jaar moest de markt worden afgelast en zou Fris Sissing komen. De presentator van het programma “Tussen Kunst en Kitsch” komt nu alsnog. Weliswaar zonder de bekende tv-opnames, maar wèl met dezelfde experts.Willem de Winter, gespecialiseerd in schilderingen uit de 18de en 19de eeuw zal aanwezig zijn. Ook Joseph Estié, een autoriteit op het gebied van Delfts aardewerk en Europees porselein en aardewerk komt naar Ridderkerk en Martijn Akkerman, groot kenner van sieraden, komt ook naar de Donckse Fair.

Aanmeldprocedure
De organisatie wil zoveel mogelijk bezoekers van de fair de kans geven om een bijzonder stuk aan de experts voor te leggen. Daarom is slechts één voorwerp per persoon toegestaan. Ook moet men een entreebewijs voor de fair hebben. Aanmelden kan door het sturen van een mail naar: wjdegeus@hetnet.nl met daarbij een foto van het voorwerp, een korte omschrijving, introductie over herkomst/jaartal en bestelnummer van enrtreebewijs van Donckse Fair. Men ontvangt bericht terug, indien het voorwerp geaccepteerd is, over het tijdstip van het bezoek aan de experts. Bij een groot aantal aanmeldingen zal er een voorselectie plaatsvinden. De experts zullen bijzondere voorwerpen kiezen voor een tafelgesprek op het centrale podium met Frits Sissing. Er zullen drie sessies zij om 12.00, 14.00 en 16.00 uur.
Tijdens de fair zullen er rondleidingen zijn in Het Huys ten Donck en door het Donckse Bos. Ook kan worden ingeschreven voor verschillende workshops en picknickmanden.
Kaarten voor de fair zijn te bestellen via: www.huystendocnk/doncksefair.