LEZERS SCHRIJVEN

Fijne samenleving hebben we!
Vorige week dinsdag was ik onderweg naar mijn vriend D. Toen ik de laan opfietste kwam zag ik hem aan de kant van de singel in het gras liggen. Ik schrok, en uiteraard ging ik gelijk naar hem toe. Hij zag erg wit, zweette als een otter, maar was wel aanspreekbaar. Hij had last van een paniekaanval.
Hier heeft hier al geruime tijd mee te maken en heeft het, met behulp van medicatie, meestal goed onder controle. Dit keer dus niet.
Na enige tijd in het gras gelegen te hebben ging hij zitten en keek verward om zich heen. Door het zweten en het natte gras was hij intussen ook behoorlijk nat geworden. Hij wilde naar huis, dus zijn voorgenomen bezoek aan AH werd gecanceld. Halverwege werd hij weer niet lekker. Gelukkig zagen we een stoeltje in een makkelijk bereikbare tuin staan, waarop hij ging zitten. Er stond nog een soortgelijke stoel en een tafeltje met een asbak volgepropt met peuken. Toen hij daar een paar minuten zat, werd de deur van de bij de tuin behorende woning geopend. Op agressieve toon werd ons gevraagd of het niet erg asociaal is om “zomaar” bij iemand in de tuin te gaan zitten. Toen ik mevrouw uitlegde dat D. niet lekker geworden was, deed zij de deur dicht. In plaats van ons hulp aan te bieden, bleef zij ons vanachter de gordijnen bespieden. Er kon nog geen glaasje water vanaf.
Toen D. weer een beetje bijgekomen was, hebben wij de reis naar huis vervolgt, en is hij naar bed gegaan. Ik ga straks nog even kijken hoe het met hem is.
Mevrouw wordt hartelijk bedankt voor het niets doen. Wat een fijne samenleving hebben we !!

John van Mil 

Aanvulling: Ondanks alle geboden hulp van ambulance, politie en brandweer is D. 's-middags thuis aan een hartstilstand overleden.


Mail naar de redactie!

Berichten voor De Combinatie kunnen gemaild worden naar: redactiecombinatie@barlokalemedia.nl. Sportberichten kunnen naar: sportcombinatie@barlokalemedia.nl. Gelieve gaan andere mailadressen van BAR Lokale Media te gebruiken.