Vragen over pontje

Naar aanleiding van het verhaal in De Schakel en De Combinatie van vorige week stellen de EVB-raadsleden Luke Dik en Roeland Bol een aantal vragen. Deze gaan met name over de wijze waarop het plan voor de veerpont tot stand is gekomen, de wijze van communicatie en de wijze waarop belanghebbenden betrokken zijn (geweest) rond dit plan. Ze vragen onder meer naar de aanlegplaats van het pontje, die in een beschermd gebied lijkt te liggen. De Ridderkerkse wethouder Peter Meij is niet gelukkig met de wijze waarop de participatie heeft plaatsgevonden. De roeivereniging Lekko, Scouting Brandaen en stichting Beheer Waalbos werden met een informatieavond met de al vergevorderde plannen geconfronteerd.  “In dit geval is de participatie door de initiatiefnemer niet uitgevoerd op een manier die de gemeente voor ogen staat.”

Uitverkoop bij Hoed & Co

Bij Hoed & Co in Slikkerveer is de opruiming van de zomercollectie begonnen. De houden- en kledingwinkel van stichting Woord & Daad verkoopt de zomerproducten met leuke kortingen. De winkel aan de Prinses Margrietstraat 38 is geopend op donderdag en zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur en vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. Met de opbrengst steunt Hoed & Co dertig kinderen in Tsjaad.

Opruimen in Bolnes

Op zaterdag 2 juli wordt er weer zwerfvuil opgeruimd in Bolnes. Voor deze maandelijkse milieuactie zullen vrijwilligers in touw zijn van 9.00 tot 12.00 uur. Iedereen die mee wil helpen, kan ook met een grijper en vuilniszak de wijk in. Men mag zich hiervoor deze ochtend melden bij het "Bolwerk” van Buurtpreventie Bolnes aan de De la Reijstraat. Hier kan men na de opruimactie nog gezellig genieten van een hapje en een drankje.