Het echtpaar Wenink in de bloemen
Het echtpaar Wenink in de bloemen Foto:

Vorige week stond in ons bericht over het diamanten paar Wenink-Noorlanders abusievelijk twee keer de naam Wening. We plaatsen daarom nogmaals het stuk met de juiste spelling.

Zestig jaar getrouwd


Burgemeester Attema was op 15 juni op felicitatiebezoek bij het echtpaar Wenink-Noorlanders. Zij mochten een dag eerder hun diamanten bruiloft vieren.
Johannes Wenink en Wijnanda Noorlander gaven elkaar het jawoord op 14 juni 1962 in Rotterdam. Ze leerden elkaar kennen op de camping in Oosterhout. Kamperen is het paar altijd blijven doen. Ze hebben met hun caravan heel Europa gezien. Pas een half jaar geleden hebben ze de caravan verkocht.
De heer Wenink, een geboren en getogen Bolnessenaar, was korte tijd chauffeur van een kolenwagen. Na het huwelijk ging het paar wonen aan de Blauwbloemstraat in Rijsoord en reed Wening met een touringcar voor De Jong Tours. Daarna werd hij chauffeur van een tankwagen. Hij besloot zijn loopbaan bij Best Trucks in Barendrecht.
Mevrouw Wenink is vele jaren als vrijwilligsters actief geweest voor de afdeling Ridderkerk van De Zonnebloem. Ze had voor deze afdeling ook lange tijd een rol in het bestuur. In haar jonge jaren werkte ze als verpleegster in het Dijkzicht ziekenhuis. Het paar woont nu 24 jaar aan de Werfkade in Bolnes.