Personeelstekort nekt de Klimop

(vervolg van voorpagina) Volgens de betrokken ouders hebben zich vier leerkrachten voor een vacature in Rijsoord gemeld. Het heeft niet tot de redding van de school geleid Met de geïnteresseerden en sollicitanten is in afgelopen week, in de meeste gevallen, door PCPO contact opgenomen om te kijken of er een match is tussen de wensen en mogelijkheden van de persoon en de behoefte van de school: "De zoektocht is vooral gericht geweest op bevoegde en bekwame leerkrachten voor CBS De Klimop. Het is erg jammer dat de uitkomst daarvan niet voldoende is om de continuïteit en de kwaliteit van het onderwijs voor de leerlingen te kunnen garanderen.”
Maandag heeft het bestuur het besluit om de school te sluiten voorgelegd aan de Medezeggenschapsraad. Met het personeel dat (mogelijk) beschikbaar is, kan de school niet op een goede manier worden voortgezet. PCPO heeft samen met de MR overlegd hoe de overplaatsing van leerlingen wordt begeleid en een baangarantie gegeven voor het personeel. Evert Vos, directeur-bestuurder PCPO a.i.: "We betreuren het feit dat we, alsnog, het besluit moeten nemen om een school met potentie te sluiten. We vinden het vervelend voor de leerlingen die al jaren op deze school zitten, dat ze nu de overstap moeten maken naar een nieuwe school. Voor PCPO zelf is het ook een verlies. CBS De Klimop hoort al jaren bij onze stichting. We hadden het liever anders gezien, maar in deze tijd van grote personeelstekorten is het in onmogelijk gebleken om voldoende bekwame leerkrachten te vinden.”
Belangrijkste zorg is nu dat voor de leerlingen de overgang naar een andere school goed verloopt. De mogelijkheden daarvoor zijn in beeld gebracht en ouders kunnen dit overzicht gebruiken bij hun keuze. Kinderopvang SKR belooft dat ouders die gebruik maken van buitenschoolse opvang kunnen blijven rekenen op hun dienstverlening binnen Ridderkerk. De andere activiteiten van SKR gaan gewoon door.