Conny Sinterniklaas heeft 20 schilderijen hangen in het gerechtsgebouw
Conny Sinterniklaas heeft 20 schilderijen hangen in het gerechtsgebouw

Conny Sinterniklaas bij de rechtbank

Algemeen

RIDDERKERK/ROTTERDAM - Op donderdag 7 juli was de feestelijke opening van de expositie van de Rijsoordse Conny Sinterniklaas bij de rechtbank in Rotterdam. Er hangen in totaal 20 schilderijen van Conny in het gerechtsgebouw.

De veelal abstracte schilderijen zijn een kleurrijk geheel op de eerste etage van de rechtbank. In 2011 is Conny begonnen met het nemen van schilderlessen waar haar de basisprincipes zijn bijgebracht. Autodidact als zij is heeft zij zich inmiddels verder ontwikkeld en het schilderen is duidelijk haar passie geworden. Haar voorliefde gaat uit naar abstracte kleurrijke schilderijen waarbij zij de fantasie van de kijker aan het werk zet. Haar inspiratie haalt zij uit de natuur, de zee, een landschap of zomaar een bosje bloemen. Soms maakt ze gebruik van de textuur en het verloop van de materialen, een andere keer wil zij haar gedachten zo abstract mogelijk op het doek zetten. Het schilderen heeft voor haar een meditatief moment. “Een wit doek, de eerste opzet, de eerste kleuren, de uitdaging om niet op te geven als het niet meteen gaat zoals ik wil” zegt Conny. Voor deze expositie heeft ze een aantal werken gekozen die geïnspireerd zijn op het natuurgeweld van de zee, een kleurige tuin en de laatste serie werken is tot stand gekomen na diverse vakanties in o.a. Frankrijk. De eindeloze velden met verschillende kleuren kavels en de dorpen eromheen.
De expositie is tot en met 30 september. Iedereen kan het vrij toegankelijk bezoeken op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur en duurt van 1 juli t/m 30 september. Wie interesse heeft in een rondleiding en een uitleg wil hebben over haar werk kan contact opnemen met Conny Sinterniklaas: 06 1500 2138 of csinterniklaas@gmail.com.