LEZERS SCHRIJVEN

Verkeerd geplaatst of niet?
We kennen allemaal wel de problematiek omtrent het afval beheer. Laat nu de Werfkade daar ook mee te maken hebben. Er moesten ergens moeten er bakken / containers enz komen. Onderzoek, onderzoek, rapport onderzoek , commissie, kost wat maar dan heb je ook wat. Laat uit het zoveelste onderzoek nu komen dat het plaatsen van ondergrondse containers een probleempje geeft. De grond blijkt vervuild te zijn.
25 jaar terug, voordat Maasdonk werd gebouwd, is er een deklaag aan gebracht tussen vervuilde grond en schone grond. Men mag dus niet boren, palen slaan een zo maar een putje graven, Dus een bovengrondse container. Er wordt al vast een GFT container geplaatst. Lastig voor de ouwetjes om bij de stortklep te komen, maar dan neem je maar een trappetje mee.
Maar laat nu net de GFT container staan op een plaats die het zicht belemmerd voor het verkeer. Laat er nu net iemand zijn die de Gemeente attent maakt dat die container verkeerd geplaatst is en zij in geval van een ongeval aansprakelijk is. Container wordt verplaatst. Krijgen de bewoners een mooie brief met foto waar er nieuwe containers komen. Laat die nu net komen op de plaats waar de GFT container heeft gestaan…
Dus laat ik maar een alternatief aan dragen. En zo waar als altijd krijg ik een reactie. Op de beoogde plek belemmert de container niet het zicht volgens de vakgroep deskundigen Tussendoor blijkt de eerdere container niet is verplaatst om dat deze het zicht op kruisende weg gebruikers maar licht wegneemt. Potverkaatje, wat belemmerde dan de weggehaalde container? Rondvliegende kippen, overdrijvende wolken?

Peter J. den Tek

Bellen bij het passeren
Hallo levensgevaarlijke elektrische fietsers. Die je met een rotgang voorbij scheuren . En dan ook nog van die super grote fietstassen aan beide zijden. Ik ben de afgelopen week bijna weer volledig van de weg gereden. En het zijn echt niet de jongeren...
BELLEN, BELLEN bij het passeren. Een bel op je stuur is echt niet zo duur.

Jolanda Bender