Afbeelding
Foto:

Keurig gestroomlijnd

Bij de verlegging van het fietspad langs de Rijksstraatweg wordt keurig om een laadpaal heen gewerkt. Er is omheen geasfalteerd en met de bestrating is geen rekening gehouden met een mogelijke verplaatsing. Voor de veiligheid van de fietsers zal dit nog wel moeten gebeuren, maar die opdracht moet gezien al het eerdere werk nog gegeven worden.


LEZERS SCHRIJVEN

Verspilling aan Werfkade
Wethouder, of u invloed had op het wonderbaarlijke watertekort van de bijzondere bomen aan de Werfkade weet ik niet. Maar oh wonder, op vrijdag 12 augustus omstreeks 14.45 uur komt er een grote trekker van de firma Biemans met ongeveer 15 kub water de Werfkade op, 22 uur nadat u bent wezen kijken naar de soap op de Werfkade.
Even had ik de hoop dat de trekker de tank leegt in een bak. De bestuurder zet de vaste spuitmond van de tank aan en spuit keurig minstens 80% van het water uit de tank mooi over de bak de Maas in. Waarschijnlijk om het watertekort in onze rivieren…
Wat wel in de bak komt gaat met een snelheid die ik op mijn leeftijd, vandaag precies 70 jaar, niet kan evenaren met een bezoek voor een kleine boodschap aan het toilet. Totaal Nutteloos! Geld- en waterverspilling. Een voordeel is wel dat de bestuurder foto’s maakt van zijn onkunde. In al de jaren dat ik nu al waarschuw dat het fout afloopt met de bijzondere bomen op de Werfkade heb ik niet gedacht dat het erger kon.
In de 45 dienst jaren bij de overheid heb ik behoorlijk wat mee gemaakt. Maar zoiets achterlijks en minachting voor de burger (en laten we dan de natuur maar voor het gemak vergeten) heb ik nooit voor mogelijk gehouden.
Inmiddels is de trekker met water weg, dus kan de bestuurder mee gaan doen aan het wereld snelheidsrecord achterlijk water verspillen. Maar goed, met een beetje geluk zijn we de bomen met een kost prijs va circa 20 a 25 duizend euro kwijt. Hoeven we ook geen water meer te geven.
Komt er ook een eind aan 14 tot 16 jaar waarschuwen dat er water gegeven moet worden met uit leg waarom? Ik begrijp nu dat de burger geen vertrouwen meer in de overheid heeft.
Ik denk dat dat mijn laatste redmiddel om u aan te spreken inmiddels ook te laat is. M.a.w. bedankt dat u geweest bent, maar u kan ook niks meer doen.
Teven een politieke partij die als enige reageerde Idem de Combinatie, die hierover diverse ingezonden stukken plaatste. Alsmede de Bolnessenaren en Ridderkerkers die hierdoor mij advies gaven wie ik kon benaderen. Het heeft niet zo mogen zijn. Groet, en van mij heeft u geen last meer.

Mr. Ir. Peter J. den Tek


Betalen aan waterschap
Het waterschap heeft het voornemen bedacht om de steigers in de Waal te gaan belasten. Personen die al decennia een steigertje in de Waal hebben en aan de Waal wonen moeten gaan betalen, minimaal € 150 per jaar.
Personen met een woonhuis aan de Waal betalen al via de WSHW Hollandse Delta een soort belasting. Deze belasting is met de heffingsmaatstaf van de OZB belasting vastgesteld. Nu is het zo dat een huis aan de waal een veel hogere waarde heeft dan een soort gelijke woning elders, dus je betaalt al voor het genoegen dat je aan de Waal woont.
Het waterschap had in het verleden een vignet per kalenderjaar om per boot om te mogen varen. Men wist toen wie eigenaar was, dus bij overlast was iemand bekend. De eigenaren van steigertjes hebben denk ik ook wel een boot. Laat eventuele dagrecreanten net als bij een visvergunning betalen. Dit lijkt mij een eenvoudige oplossing; er komt geld binnen wat het doel is. De meeste steigers zijn er al zo lang dat volgens de wet verjaring gebruik waarschijnlijk van toepassing is.

K.C. Molenaar