Een kastje met ook kinderboeken
Een kastje met ook kinderboeken Foto:

INGEZONDEN

De (kinder)wijkboekenkast

Afgelopen vrijdag kwamen wij thuis van vakantie in eigen land. Uitstekend weer gehad, en geen files!
Bij aankomst werd door onze buurvrouw en oud bibliothecaresse net feestelijk de kinderwijkboekenkast op haar plek gezet. Heerlijk om een ander te zien werken bij 32C. Die schrijnwerker kwam er zelfs helemaal voor uit Gent.
Die kast heeft niet alleen de poten in de aarde tegen wegwaaien. Het heeft ook nogal wat voeten in de aarde gehad om dat ding daar te krijgen! Want het wijkideeteam, onderdeel van het wijkoverleg dat helaas vooral bestaat uit oude mensen, oordeelde dat men maar naar de boekenkast in de Riederborgh moest komen. Helaas werden daar alleen maar boeken voor ouderen aangeboden. En alleen te leen! En je moet er voor naar binnen.
Tevens weet ik niet of kinderen daar echt welkom zouden zijn als zij een boek komen uitzoeken. Want dan komen zij in een vreemde wereld van wel zeer oude mensen. En die kunnen soms niet zo goed tegen uitbundige kinderen. Want waarom zou je als kind doodstil moeten zijn in een bibliotheek? Dat is niet des kinds!
En tijdens de Covid-19 perikelen was dat hok dus gewoon dicht. Maar goed. De (kinder)wijkboekenkast staat en er zitten een aantal kinderboeken in. Dus treuzel niet en kijk of er wat van je gading bij zit.
Het adres is Seringenstraat 31. En aanbellen is niet nodig.

C.G.J. Broeders