Sporthal Drievliet wordt gerenoveerd
Sporthal Drievliet wordt gerenoveerd

Renovatie van sporthal Drievliet valt duurder uit

Algemeen

RIDDERKERK - De teller voor de renovatie van sporthal Drievliet loopt verder op. Er is bijna 1,8 miljoen meer nodig dan eerder begroot. De totale investering van bijna 8,5 miljoen is nagenoeg het dubbele dan aanvankelijk voor de bouw van een nieuwe sporthal was gereserveerd.

Volgens het college betaalt de gemeente de rekening van de sterk gestegen bouwkosten. Vooral de installatietechniek voor de sporthal is sterk in prijs gestegen. Alleen al daarmee is bijna een extra miljoen gemoeid. De aanbesteding voor de bouw van een nieuwe sporthal aan de P.C. Hooftstraat was ruim vier jaar geleden al in gang gezet toen er 4,7 miljoen voor de bouw was gereserveerd. Partij 18PLUS zag sloop van sporthal Drievliet als kapitaalvernietiging, waarna het nieuw gevormde college de nieuwbouwplannen terugdraaide.

Tijdelijke sportzaal
Dat blijkt nu duurkoop door de vertraging die door dit besluit is opgetreden. De uitwerking van het renovatieplan in plaats van het nieuwbouwplan vergde tijd. Voor de uitvoering werd uiteindelijk een krediet gevraagd van in totaal 6,7 miljoen. Dat blijkt een jaar later onvoldoende. Naast de gestegen bouwkosten moet de gemeente bijna 250.000 extra investeren voor een tijdelijke sportzaal.

Brandzaak
De gemeenteraad is voorbij gelopen voor de toekenning van dit extra krediet. Het college heeft de renovatie aangemerkt als ‘brandzaak’, zodat er geen raadsbesluit nodig is. Vorige week is het contract gekend en deze week is het werk gestart. Er is nu haast bij om nog in aanmerking te komen voor (gedeeltelijke) BTW-compensatie. De regeling hiervoor vervalt in 2023. Het college rekent op voordeel als de sporthal in juni ‘23 is gerenoveerd. De energielasten zullen dan lager zijn door het benutten van zonnewarmte voor het verwarmen van het gebouw en het tapwater.