Afbeelding

Wandeling in Waalbos

Algemeen

RIDDERKERK - Dinsdagavond 6 september organiseert Stichting Natuurbeheer Waalbos weer een natuurwandeling door het Waalbos. Er wordt vanaf 19.00 uur gewandeld tot het donker wordt en dat is ca. 21.00 uur.

Ook in deze tijd is er veel in het Waalbos te zien en te horen. De jonge zangvogels zijn uitgevlogen maar zoeken nog wel eten, veelal zaden van grassen, riet, koolzaden en distelzaden. Ze vliegen in groepjes rond en vormen nu nog een familie. Een deel van hen maakt zich klaar voor de trek. Er zijn ook al vogels vertrokken: de gierzwaluwen zijn al ver weg. De oeverzwaluwen zijn mogelijk ook net al weg.
De vogeltrek komt op gang waarmee ook weer bijzondere soorten langs kunnen komen. Zo was er pas geleden een koereiger te zien. De meeste kruiden zijn uitgebloeid en de struiken hangen vol met bessen en noten: meidoorn, gelderse roos, lijsterbes, vlier, tamme kastanje, hazelnoot, walnoot. Tijdens de wandeling kunnen we dus van alles tegen komen. De excursie start om 19.00 uur vanaf het parkeerterrein aan de Waalweg, achter het parkeerterrein van Ross Lovell. Deelname is gratis maar een donatie welkom. Aanmelden is verplicht en kan via: info@onswaalbos.nl.