Echtpaar Van der Sluis-Vogelaar is zestig getrouwd.
Echtpaar Van der Sluis-Vogelaar is zestig getrouwd. Foto:

Zestig jaar getrouwd

Burgemeester Attema was vorige week op felicitatiebezoek bij het echtpaar Van der Sluis-Vogelaar. Zij vierden op 23 augustus hun diamanten bruiloft.
De jawoorden van het echtpaar klonken zestig jaar geleden in Rotterdam. Bruid en bruidegom leerden elkaar op 't Hoofd in Oud-IJsselmonde. Na twaalf jaar te hebben ingewoond bij de (schoon)ouders in Rotterdam verhuisde het paar met twee kinderen naar Numansdorp.
De heer Van der Sluis was in Rotterdam werkzaam als loodgieter. Hij stapte over naar installatiebedrijf Bosschaart aan de Rijksstraatweg in Rijsoord. Samen met een van zijn zonen begon hij in 1982 zijn eigen bedrijf. Aanvankelijk gevestigd in Barendrecht, maar ook het bedrijf verhuisde naar Numansdorp.  Hier werd op 22 juni jl. het 40-jarig bestaan van Loodgieters- en Installatiebedrijf A. van der Sluis gevierd. A. van der Sluis jr. is de huidige eigenaar. Het echtpaar Van der Sluis woonde 35 jaar in Numansdorp. Ze hadden meer dan dertig jaar hun woning aan de Rijksstraatweg. Anton van der Sluis was er ook voorzitter van voetbalvereniging Numansdorp. Na zijn pensionering verhuisde het paar naar Carnisselande in Barendrecht. Vier jaar later kozen ze voor een woning aan het Sonnet in Ridderkerk. Daar wonen ze nu nog, maar eind dit jaar zullen ze weer terugverhuizen naar Numansdorp. “We kennen daar nog veel mensen en komen graag terug” aldus het jubilerende paar.