Fuzen op obs De Bosweide

OBS De Bosweide in Bolnes heeft een primeur. Als eerste school in de regio Rotterdam en omstreken heeft de school vanaf 6 september een FuzeField op het plein! Dit is een bewegingsvloer voor buiten waarmee kinderen solo of in teamverband kunnen ontdekken, leren en bewegen. De vloer is verbonden met een scherm waarop opdrachten en spelletjes te zien zijn waar de kinderen op reageren door op verschillende vlakken te springen. Het is bewezen dat kinderen zo beter de lesstof kunnen onthouden.

Leermodules
De FuzeField leermodules sluiten aan op bestaande lesstof. Het werkt als een computergame: doe je het goed, dan worden de vragen vanzelf moeilijker. Het veld zet aan tot samenwerken: toeschouwers raken enthousiast en helpen spelers met aanwijzingen en aanmoedigingen. Fuzefield geeft plezier, je móét bewegen om het te spelen, je leert ervan en het is ook nog eens heel sociaal.

Duurzaam
Het FuzeField bestaat grotendeels uit gerecycled materiaal. De ondervloer wordt bijvoorbeeld zelfs gemaakt van ge-upcycled materiaal. De resten die overblijven bij het produceren van een FuzeField leveren wij weer in bij de fabriek en worden voor 100% opnieuw gebruikt.

Na schooltijd
In samenwerking met de gemeente is de aanschaf van het Fuzefield mogelijk gemaakt. Het Fuzefield zal na schooltijd ook nog toegankelijk zijn voor alle kinderen uit de buurt om lekker te fuzen.