Gertjan Velthuizen schetsend in het veld
Gertjan Velthuizen schetsend in het veld

Workshop natuurtekenen in Waalbos

Algemeen

RIDDERKERK - Net als vorig jaar organiseert bezoekerscentrum De IJsvogel in Rijsoord ook dit najaar weer een aantal maal de workshop natuurtekenen. Het doel van deze workshop is om, door tekenen , de natuur te ontdekken of vast te leggen.

Maar ook om te ontdekken dat tekenen erg leuk is en voor nagenoeg iedereen mogelijk is. Gertjan Velthuizen, ook bekend als “de Waalbostekenaar”, zal de deelnemers laten ervaren dat men het schetsen snel onder de knie kan hebben: “Hoewel we de eerste tekening binnen bij de IJsvogel maken is het de bedoeling om daarna fijn buiten te gaan tekenen! We zullen daarvoor uiteraard het Waalbos in gaan.”
Het tekenen in de natuur doet men bij voorkeur staand, mocht voor wie dat lastig zijn kan een krukje mee. Er zijn ook enkele krukjes beschikbaar. Kennis van de natuur of teken-ervaring is niet nodig voor deze workshop.
Door een beetje regen zal men zich niet tegen laten houden om buiten aan de slag te gaan. Aangeraden wordt om een paraplu en regen jas mee te nemen als er regen wordt verwacht.
De workshop van Gertjan is in grote lijnen dezelfde als hij ook vorig jaar gegeven heeft. maar de deelnemers van vorige keren zijn welkom om nog een keer mee te toen. Deelname kost €10. Daarvoor krijgt men een tekenboekje, een tekenpen en een consumptie in de pauze. De eerste workshop staat gepland voor zaterdag 24 september vanaf 9.30 uur. Per keer kunnen maximaal tien mensen meedoen. Inschrijven kan via: info@bezoekerscentrumwaalbos.nl.
Bezoekerscentrum De IJsvogel is te vinden aan de Waalweg 9a naast de molen.