Keeper Elkhuizen redt met hands buiten de zestien
Keeper Elkhuizen redt met hands buiten de zestien Foto:

RVVH ontsnapt aan rood en zet DHC met 4-0 opzij

RVVH won zaterdag ook de tweede poulewedstrijd voor de bekercompetitie. Op eigen terrein werd met 4-0 afgerekend met DHC uit Delft.
Hercules had het in het eerste halfuur lastig met de bezoekers. Met veel druk op het middenveld loerden de gasten op snelle counters. Bij een van die aanvallen moest keeper Tim Elkhuizen buiten de zestien acteren, waarbij hij hands maakte. Dat had rood kunnen zijn, maar tot frustratie van heel DHC werd het afgedaan met geel. Een kleine tien minuten later was RVVH aan de andere kant wel trefzeker. Een voorzet leek aan iedereen voorbij te schieten, maar Gazar Dermendjan was bij de verre paal alert en kopte binnen. Kort voor rust was het Dermendjan de bal op een presenteerblaadje schoof naar Shamir de Jesus, die hiermee een simpele intikker had voor de 2-0. RVVH besliste de wedstrijd al snel in de tweede helft met de 3-0, die op naam kwam van Laurens de Witte. Binnen een kwartier leek RVVH ook op 4-0 te komen, maar die treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. De vierde treffer kwam er uiteindelijk in de slotminuut. Huib van Barneveld promoveerde een voorzet tot doelpunt.