Daphne van Oort was de eerste  pupil van de week van dit seizoen
Daphne van Oort was de eerste pupil van de week van dit seizoen Foto:

Rijsoord buigt voor LRC

Rijsoord was zaterdag kansloos in de tweede poulewedstrijd van de bekercompetitie. Van het in de andere eerste klasse uitkomende LRC Leerdam verloren de Kraaien met 0-6.
LRC werd vroeg in de wedstrijd in het zadel geholpen door een makkelijk gegeven strafschop. Dat deed overigens niets af aan het verschil op het veld, want de Leerdammers liepen met prima combinatievoetbal nog voor rust uit naar een niet geflatteerde 0-3. Rijsoord kwam in de eerste helft maar één keer dreigend voor de keeper. De snelle Jari Bendt werd diep gestuurd door Danny Haasdijk, maar de keeper wist zijn doel schoon te houden. De tweede helft leek een kopie te worden van de eerste helft. Ook nu was er een makkelijk gegeven strafschop voor hands, waarmee het 0-4 werd. Uiteindelijk stopte de teller bij zes treffers en kon Rijsoord geen moment een vuist maken.
Trainer Marco van Rijn was na de wedstrijd realistisch. "Dit was een wedstrijd van de jongens tegen de mannen. Natuurlijk het resultaat valt tegen maar voor deze jonge, leergierige, groep wel iets om mee te nemen in hun bagage. Daar worden ze uiteindelijk alleen maar sterker van. We wisten en weten waar we aan begonnen en zullen hier alleen maar sterker van worden. Daar heb ik alle vertrouwen in.”
Zaterdag speelt Rijsoord de laatste poulewedstrijd voor de beker in en tegen Woudrichem. Deze ploeg heeft nu twee keer verloren en is al uitgeschakeld, terwijl Rijsoord nog een kleine kans heeft om als nummer 2 door te bekeren. Maar dat is van allerlei factoren afhankelijk.